Emnet er tilknyttet følgende studieprogram

Undervisningsspråk

Norsk.

Forkunnskapskrav

Bygger på de fem første semestrene av bachelorprogrammet i IT og informasjonssystemer eller tilsvarende. Emnet forutsetter at studentene har minimum 120 studiepoeng, og har gjennomført og bestått IS-310 Prosjektgjennomføring (5 sp) semesteret før.

Innhold

Hovedformålet med bacheloroppgaven er å gi studentene mulighet til å prøve ut tilegnede kunnskaper og ferdigheter ved å fordype seg i et prosjekt relatert til et informasjonssystem i en reell setting. Studentene får mulighet til å planlegge, estimere, utføre, teste, følge opp og dokumentere prosjektet. Utviklingen gjøres av en studentgruppe som får mulighet til å arbeide med kvalitet i prosess og produkt, gjennom å bruke metoder og teknikker som fremmer disse elementene.

Læringsutbytte

Etter fullført emne skal studentene kunne:

  • gjennomføre et IT-/IS-relatert prosjekt i tråd med etablerte metoder og teknikker, med blant annet følgende elementer: planlegge, estimere, utføre, teste, følge opp og dokumentere prosjektet

  • definere kvalitet konkret i prosjektet og iverksette kvalitetssikringstiltak

  • kontrollere fremdrift og kvalitet i hele prosjektet, med fokus på å levere verdi til oppdragsgiver

  • vurdere muligheter og risiko knyttet til å realisere verdi fra prosjektet / produktet.

Vilkår for å gå opp til eksamen

Studentene er ansvarlige for å etablere grupper. Videre er studentene ansvarlig for å avtale samarbeid med bedrift og gjennomføre prosjektet.

Obligatoriske arbeider må være godkjent. Nærmere informasjon gis i Canvas ved semesterstart

Undervisnings- og læringsformer

Emnet er prosjektbasert. Prosjektet skal resultere i en eller annen form for produkt. Dette kan være deler av et informasjonssystem, en anbefaling, resultat av en undersøkelse. Det vil være forelesninger og samlinger der fagstoff og prosjekter blir presentert og diskutert. Universitetet får forespørsler om prosjekter fra eksterne aktører. Studentene kan også ha prosjekt i bedrifter de finner selv. Hvordan fordelingen av prosjekter gjøres avtales med studentene semesteret før emnet gis. Prosjektene skal godkjennes av emneansvarlig før selve prosjektarbeidet starter. Prosjektarbeidet skjer under veiledning, og periodisk framdriftsrapportering er obligatorisk. Estimert arbeidsomfang er 540 timer per student.

Studentevaluering

Emneansvarlig i samråd med studenttillitsvalgt fastsetter evalueringsform og om emnene skal ha midtveis- eller sluttevaluering, jf. kvalitetssystemet kapittel 4.1. Informasjon om evalueringsform for emnet publiseres i Canvas.

Tilbys som enkeltemne

Nei

Eksamen

Mappeinnlevering i gruppe med individuell komponent, det vil si at studenter kan få ulik karakter på mappa. Bokstavkarakter A-F. Justerende muntlig. Innholdet i mappa opplyses om ved semesterstart.  

 

Reduksjon i studiepoeng

Innholdet i dette emnet dekkes helt eller delvis av annet emne. Tas ett av disse emnene i tillegg, reduseres studiepoengene som følger:

Emne Studiepoengreduksjon
IS-3000 – Prosjektoppgave - Applikasjonsutvikling 15
IS-3000 – Prosjektoppgave - Applikasjonsutvikling 15
Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 18. juli 2024 05:09:25