Emnet er tilknyttet følgende studieprogram

Undervisningsspråk

Norsk eller engelsk

Anbefalte forkunnskaper

IKT100-G Nettverk, sikkerhet og personvern

IKT101-G Grunnleggende programvareutvikling

Innhold

Emnet gir nødvendig grunnleggende kunnskap for å jobbe innen informasjonssikkerhet. Det introduserer de vanligste systemene, enhetene, konseptene og vokabularet som brukes innenfor emnet. Emnet dekker tema som nettverks, verts og applikasjons sikkerhet, operasjons sikkerhet, trusler og sårbarheter, adgangskontroll og identitets håndtering, og kryptografi.

Læringsutbytte

Etter fullført emne skal studenten:

Kunnskap:

  • Kunne gjengi og forklare konseptene innen Cybersikkerhet.
  • Ha tilstrekkelig forståelse for systemer, enheter, vokabular og konsepter benyttet innen informasjonssikkerhet til å jobbe og kommunisere med andre innenfor fagområdet.

Ferdigheter:

  • Kunne utføre grunnleggende, sikker konfigurering og implementasjon av nettverks-komponenter og feilsøke sikkerhetshendelser.
  • Kunne medvirke til gjennomføringen av sikkerhetsmessige analyser, utarbeide kravspesifikasjoner og planlegge en implementasjon.

Generell kompetanse:

  • Kunne anvende generell kunnskap om Cybersikkerhet i relevante prosjekter for å opprettholde konfidensialitet, integritet og tilgjengelighet.

Undervisnings- og læringsformer

Det teoretiske grunnlaget bygges opp individuelt med en kombinasjon av videoforelesninger, skriving av artikler med fagfellevurdering, og annet relevant lesestoff. Dette støttes så med diskusjoner og praktiske oppgaver gjennomført som gruppearbeid med støtte fra faglærer eller assistenter.

Forventet arbeidsbelastning for gjennomsnittsstudenten er 27 timer pr studiepoeng.

Studentevaluering

Emneansvarlig fastsetter i samråd med studenttillitsvalgt evalueringsform og om emnene skal ha midtveis- eller sluttevaluering i tråd med kvalitetssystemet kapittel 4.1.

Tilbys som enkeltemne

Ja. Med forbehold om ledig plass/kapasitet.

Eksamen

Mappeevaluering hvor alle innleveringer teller på sluttkarakteren. Informasjon om krav til innhold i mappa blir gitt i Canvas i starten av semesteret. Individuell, gradert karakter.

Reduksjon i studiepoeng

Innholdet i dette emnet dekkes helt eller delvis av annet emne. Tas ett av disse emnene i tillegg, reduseres studiepoengene som følger:

Emne Studiepoengreduksjon
IKT207 – Cybersikkerhet 5
Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 18. juli 2024 05:09:17