Emnet er tilknyttet følgende studieprogram

Undervisningsspråk

Norsk

Forkunnskapskrav

Første studieår av barnevernstudiet, BV-201 Grunnlagstenkning og etikk i barnevernet og BV-202 Praksis i miljøterapeutisk barnevern

Innhold

Emnet presenterer ulike tilnærminger innrettet for å få til gode samtaler med barn i barnevernfaglig arbeid. Det legges til grunn en dialogbasert tilnærming. Betydningen av strukturelle premisser og fysiske rammebetingelser for etablering av gode samtalearenaer understrekes.  Betydningen av tilrettelegging for å høre barns stemme og hva den innebærer for barnevernets arbeid er et gjennomgående perspektiv i emnet.

Læringsutbytte

Kunnskap:

Etter fullført emne skal studenten

  • ha bred kunnskap om betydningen av å forstå barn og unge samt forstå barns persepsjon/oppfatning av seg selv i barnevernet

  • ha kunnskap om kommunikasjon og dialogbaserte prinsipper i samtaler med barn

Ferdigheter:

Etter fullført emne skal studenten

  • kunne anvende kunnskap om kommunikasjon med barn

  • kunne identifisere eget kommunikasjonsmønster og følelser og reflektere over hvordan dette påvirker samtaleforløpet

  • kunne reflektere, vurdere og dokumentere informasjon fra barnet

Generell kompetanse:

Etter fullført emne skal studenten

  • kunne planlegge og gjennomføre en samtale med barn og unge og fortolke en samtale med barn ut ifra hva som er barns beste

Vilkår for å gå opp til eksamen

Godkjent arbeidskrav, nærmere informasjon om arbeidskravet gis i Canvas. Minimum 80 % deltakelse på undervisning og øvinger.

Undervisnings- og læringsformer

Undervisningen er en kombinasjon av forelesninger, gruppearbeid og praktiske oppgaver som rollespill med veiledning i gruppe. Forventet arbeidsomfang er omtrent 135 timer.

Studentevaluering

Emneansvarlig fastsetter i samråd med studenttillitsvalgt evalueringsform og om emnene skal ha midtveis- eller sluttevaluering i tråd med kvalitetssystemet kapittel 4.1. Informasjon om evalueringsform for emnet publiseres i Canvas.

Tilgang for privatister

Nei

Eksamen

Eksamen er en individuell semesteroppgave. Nærmere informasjon gis i Canvas. Gradert karakter, A-F.

Annen informasjon

Det stilles krav om at alle studenter ved UiA har egen bærbar datamaskin til bruk i undervisning og eksamen, jf. forskrift om studier og eksamen ved Universitetet i Agder § 12d.

Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 30. juni 2024 21:05:41