Emnet er tilknyttet følgende studieprogram

Forkunnskapskrav

For å få starte på masteroppgave, må minst 75 studiepoeng i utdanningsplanen være bestått før starten på det semesteret masteroppgaven skal skrives. Emner som masteroppgaven bygger videre på, må være bestått. Tema og problemstilling for oppgaven skal godkjennes av Universitetet i Agder.

Innhold

Masteroppgaven skal være et selvstendig arbeid innenfor et sentralt fagområde i studiet. Arbeidet skal være forskningspreget og øke forståelsen for utførelse og ledelse av større utviklingsprosjekter. Det leveres en rapport som beskriver problemet, løsningene, resultatene og arbeidet. Oppgaven presenteres muntlig offentlig. Masteroppgaven vurderes etter Universitets- og høgskolerådets anbefalte felles retningslinjer for sensur av masteroppgaver innenfor MNT-fagene.

Læringsutbytte

Studentene skal etter fullført masteroppgave være i stand til å planlegge og gjennomføre større prosjekter logisk og effektivt, samt rapportere og presentere resultatene på en profesjonell måte. Gjennom arbeidet med masteroppgaven og metodeseminaret som inngår i arbeidet, vil dessuten studenten ha lært å vurdere forskning og vitenskapelige publikasjoner samt ha tilegnet seg nødvendig grunnlag for å dokumentere fremtidige utviklings- og forskningsarbeider.

Vilkår for å gå opp til eksamen

  • Dokumentasjon på deltakelse i minst 5 obligatoriske veiledningsmøter.

  • Godkjent problemstilling.

  • Godkjent fremdriftsplan.

 Innleveringsfrister gis i starten av semesteret.

Undervisnings- og læringsformer

Selvstendig arbeid individuelt eller i gruppe (2-3 studenter) med prosjektoppgave, med tilrettelagt veiledning. For hvert prosjekt er det 5 timer obligatorisk veiledning. Studenter og veileder har felles ansvar for at dette følges opp.

 

Arbeidsomfang for gjennomsnittsstudenten er beregnet til 27 timer per studiepoeng.

Eksamen

Mappevurdering med prosjektrapport, presentasjon av prosjekt, og muntlig utspørring gjennomført individuelt eller i gruppe. Videopptak av presentasjon og muntlig forsvar vil inngå som del av vurderingsgrunnlaget i mappen. Arbeidene gis ikke karakter hver for seg, men utgjør samlet grunnlaget for karakterfastsettelse for hele mappen. Mappen gis gradert karakter. Utfyllende informasjon om de ulike delene som inngår i mappen vil bli gitt i Canvas ved semesterstart.

Ved eventuelt klage på karakter vil hele mappen, inkludert videopptak av presentasjon og muntlig forsvar, bli vurdert av en ny sensorkommisjon.

Det blir ikke arrangert ny/utsatt eksamen for mappen.

Annen informasjon

Studiepoengreduksjoner

BYG500-G med 30 studiepoeng

 

Reduksjon i studiepoeng

Innholdet i dette emnet dekkes helt eller delvis av annet emne. Tas ett av disse emnene i tillegg, reduseres studiepoengene som følger:

Emne Studiepoengreduksjon
BYG500 – Masteroppgave 30
BYG517 – Masteroppgave 30
Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 30. juni 2024 19:06:36