Emnet er tilknyttet følgende studieprogram

Undervisningsspråk

Foregår vanligvis på norsk, men kan foregå på engelsk etter avtale med praksisstedet.

Anbefalte forkunnskaper

Fullført og bestått minimum 30 studiepoeng på Master i Global utvikling og samfunnsplanlegging. Opptak til emnet skjer etter søknad til Institutt for global utvikling og samfunnsplanlegging. Søknadsfrist for kommende høstsemester er 15. mai i det år som emnet skal avlegges. Opptak skjer gjennom vurdering av karakternivå og intervju.

Innhold

Gjennom praksisoppholdet skal studentene få innsyn i og erfaring knyttet til driften av praksisvirksomheten. Det legges vekt på forståelse av helheten i den aktuelle virksomhet og på at studentene skal få prøvd seg selv og sine fagkunnskaper i samfunnsplanlegging og utviklingsarbeid i et arbeidsforhold.

Læringsutbytte

Etter fullført emne skal studenten:

  • kunne relatere og reflektere over faglige spørsmål til reelle og aktuelle situasjoner i praksisvirksomheten

  • ha kunnskap om arbeidsoppgaver, prosesser og metoder ved praksisstedet

  • kunne planlegge og gjennomføre varierte arbeidsoppgaver og prosjekter i praksisvirksomheten og reflektere over de valg som blir gjort

Vilkår for å gå opp til eksamen

Godkjent praksis. Praksisoppholdet må være bekreftet fra den aktuelle bedriften. For å få emnet godkjent, kan studenten ikke ha hatt mer enn 20 prosent fravær i løpet av praksisperioden. Det skal foreligge en praksisavtale mellom UiA, arbeidssted og student.

Undervisnings- og læringsformer

Studentene oppholder seg ved praksisvirksomheten i minimum 6 uker, a 5 dager på 7,5 timer hver, og får arbeidsoppgaver som er relevante i forhold til deres faglige kompetanse og praksisvirksomhetens behov. Avtaler om arbeidstid inngås mellom studenter og praksisvirksomhetene. Studentene skal skrive en faglig rapport som anbefales å bygge på arbeidsoppgaver eller prosjekter som studenten arbeider med i praksisperioden. Det utvikles en egen mal for struktur og omfang for rapporten. Det skal settes av tid til å skrive denne rapporten. Arbeidsomfang er 270 timer

Eksamen

Praksisrapport, ca. 3 000 ord som m.h.t. form og innhold skal være i samsvar med alminnelige standarder for akademisk arbeid. Karakter bestått/ikke bestått.

Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 30. juni 2024 21:04:29