Emnet er tilknyttet følgende studieprogram

Undervisningsspråk

Norsk

Anbefalte forkunnskaper

Anbefalte forkunnskaper

  • ERN138 Mat, næringsstoffer og kostholdsanbefalinger

  • ERN137 Introduksjon til samfunnsrettet ernæringsarbeid

  • SY-124 Kroppens anatomi, fysiologi og biokjemi

  • ERN139 Ernæring og metabolisme

  • ERN136 Ernæringspolitikk

  • HEL103 Folkehelserettet planleggings- og prosjektarbeid

Innhold

Sosialt entreprenørskap

  • Innovasjon knyttet til ernæringsarbeid

  • Prosjekt/prosjektarbeid

  • Samarbeid med privat, offentlig og/eller frivillig sektor

  • Ulike roller i prosjektteam

  • Forretningsmodell og markedsføring

  • Budsjett og regnskap

  • Innovasjonscamp

Læringsutbytte

Etter fullført emne skal studentene:

  • vite hva som ligger i begrepene entreprenørskap, sosialt entreprenørskap og innovasjon

  • kunne se mulighetene for innovasjon relatert til ulike typer ernæringsarbeid

  • kunne initiere og etablere samarbeid med relevante aktører innenfor ernæringsarbeid

  • kunne planlegge, gjennomføre og avslutte et prosjekt med bærekraft i fokus

  • kunne formidle erfaringer og innsikt fra gjennomført sosialt entreprenørskapsprosjekt og foreslå forbedringer

  • kunne kritisk vurdere etiske og faglige aspekter ved sosialt entreprenørskap som arbeidsform innenfor samfunnsrettet ernæringsarbeid

Vilkår for å gå opp til eksamen

For å gå opp til eksamen må studenten ha:

  • Godkjent deltakelse på obligatorisk undervisning
  • Godkjent prosjektskisse/prosjektplan.

Nærmere informasjon finnes i Canvas

Undervisnings- og læringsformer

Arbeidsformene er forelesninger, selvstudium, seminarer, gruppearbeid med presentasjon og samarbeidslæring. Studentene skal planlegge, gjennomføre og avslutte et sosialt entreprenørskapsprosjekt. Faglærere ved universitetet og personer fra privat, offentlig og/eller frivillig sektor vil gi studentene undervisning, veiledning og oppfølging. Nærmere informasjon finnes i Canvas. Arbeidsomfanget i emnet er beregnet til 285 timer.

Studentevaluering

Emneansvarlig fastsetter i samråd med studenttillitsvalgt evalueringsform og om emnene skal ha midtveis- eller sluttevaluering i tråd med kvalitetssystemet kapittel 4.1.

Eksamen

Rapport fra det sosiale entreprenørskapsprosjektet. Rapporten utarbeides og leveres i gruppe. Vurderingsuttrykk: Bestått/Ikke bestått. Det gis samlet karakter for hele gruppen. Nærmere informasjon finnes i Canvas

Reduksjon i studiepoeng

Innholdet i dette emnet dekkes helt eller delvis av annet emne. Tas ett av disse emnene i tillegg, reduseres studiepoengene som følger:

Emne Studiepoengreduksjon
TFL120 – Entreprenørskap i mat og ernæring 5
Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 1. juli 2024 13:08:10