Emnet er tilknyttet følgende studieprogram

Undervisningsspråk

Norsk

Innhold

Emnet består av to hoveddeler Den første introduserer studentene til grunnleggende etisk teori som utilitarisme, pliktetikk og dygdsetikk. Den andre, og største, delen introduserer studentene til bedriftens samfunnsansvar og bærekraftsbegrepet i norsk og internasjonal kontekst. I emnet vil studentene utvikle ferdigheter i akademisk skriving som skal anvendes i resten av studiet.

Læringsutbytte

Etter å ha fullført dette emnet skal studenten:

  • ha kunnskap om grunnleggende etiske teorier og være i stand til å anvende teoriene til å analysere etiske dilemmaer

  • ha kunnskap om konseptene bærekraft og Corporate Social Responsibility (CSR),

  • kunne anvende ulike teorier relatert til virksomheters samfunnsansvar (CSR) og bærekraft i drøfting og kritisk refleksjon av aktuelle case

  • kunne anvende reglene knyttet til akademisk skriving og strukturere en akademisk tekst

Vilkår for å gå opp til eksamen

For å kunne gå opp til eksamen må studenten få godkjent et bestemt antall digitale tester i Canvas, samt delta aktivt i hverandrevurdering. Nærmere detaljer om både antall tester og prosessen for hverandrevurdering blir gitt i Canvas ved semesterstart.

Undervisnings- og læringsformer

Undervisningsopplegget vil bestå av ulike undervisningsmetoder som forelesninger, videoer, hverandrevurdering, veiledning og seminar. Nærmere detaljer blir tilgjengelig i Canvas ved semesterstart. I hele emnet vil man vektlegge ferdigheter innen akademisk skriving og anvendelse av dette. Det legges opp til en betydelig egeninnsats fra studentenes side gjennom skriftlige innleveringer og deltakelse i diskusjonsfora. Detaljer gis i Canvas ved oppstart. Emnet har et forventet arbeidsomfang på rundt 200 timer.

Studentevaluering

Emneansvarlig i samråd med studenttillitsvalgt fastsetter evalueringsform og om emnene skal ha midtveis- eller sluttevaluering, jf. kvalitetssystemet kapittel 4.1. Informasjon om evalueringsform for emnet publiseres i Canvas.

Tilgang for privatister

Nei

Tilbys som enkeltemne

Ja. Med forbehold om ledig plass/kapasitet.

Opptakskrav hvis tilbudt som enkeltemne

Generell studiekompetanse

Eksamen

Eksamen er todelt:

  • Deleksamen 1 er en tre timers individuell skriftlig skoleeksamen under tilsyn, og avholdes som en midtveiseksamen, vanligvis midt i semesteret. Teller 40% av karakteren.

  • Deleksamen 2 er en gruppebasert hjemmeeksamen og blir avholdt i den ordinære eksamensperioden. Teller 60% av karakteren.

 

Begge deleksamener må bestås for å få karakter i emnet. Vurderingsuttrykk: bokstavkarakter, A – F. Det vises til ytterligere informasjon i Canvas.

Reduksjon i studiepoeng

Innholdet i dette emnet dekkes helt eller delvis av annet emne. Tas ett av disse emnene i tillegg, reduseres studiepoengene som følger:

Emne Studiepoengreduksjon
SE-109 – Innføring i økonomisk tenking og etikk 7.5
SE-109 – Innføring i økonomisk tenking og etikk 7.5
TFL127 – Etikk, bærekraft og bedrifters samfunnsansvar for samfunnsvitere 7.5
SE-104 – Innføring i økonomisk tenkning og etikk 5
SE-104 – Innføring i økonomisk tenkning og etikk 5
SE-107 – Innføring i økonomisk tenkning og etikk II 5
Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 30. juni 2024 18:03:28