Emnet er tilknyttet følgende studieprogram

Undervisningsspråk

Norsk

Forkunnskapskrav

Minimum 60 studiepoeng innenfor studiets fagområde og fullført og bestått 10 sp metode (ME-413 eller tilsvarende). Det samme kravet gjelder for utvekslingsstudenter.

Innhold

Formålet med masteroppgaven er å lære studenten opp i praktisk og teoretisk forskning under veiledning av en fagperson, og å utvikle studentens evne til å anvende teoretisk og praktisk kunnskap tilegnet gjennom studiet i produksjon av en original forskningsoppgave med god kvalitet. Studentene står fritt til å velge tema for oppgaven innenfor rammen av hva som anses som relevant innenfor samfunnsplanlegging. Tema må godkjennes av veileder.

Som en forberedelse for masteroppgaven skal studenten gjennomføre et feltkurs og utarbeide en prosjektbeskrivelse i 3. semester. Prosjektbeskrivelsen danner grunnlag for tildeling av veileder.

Masteroppgaven på 50 studiepoeng tas av studenter som tar et 10 studiepoengs valgemne.

Læringsutbytte

Etter fullført emne skal studenten:

  • kunne analysere utviklings-, kommunikasjons- og planleggingsproblemer
  • kunne anvende avanserte teorier og metoder, og løse selvstendig teoretiske og anvendte problemstillinger
  • kunne anvende relevante forskningsmetoder på en uavhengig måte
  • kunne kritisk analysere ulike informasjonskilder, og anvende disse for å strukturere og formulere argumenter og drøfte praktiske og teoretiske implikasjoner av forskningsarbeidet
  • kunne gjennomføre et selvstendig forskningsprosjekt under tilsyn, i henhold til styrende faglige og etiske forskningsstandarder
  • kunne planlegge og gjennomføre et feltarbeid gjennom arbeid i team/grupper
  • kunne utvikle en prosjektbeskrivelse for et forskningsarbeid (masteroppgaven)
  • kunne formidle omfattende selvstendig arbeid ved å mestre relevante uttrykksformer som brukes i samfunnsplanlegging/samfunnsvitenskap

Vilkår for å gå opp til eksamen

Obligatorisk veiledning i henhold til § 7 i Forskrift om studier og eksamen ved Universitetet i Agder og veiledningskontrakt. Veileder skal godkjenne innlevering av ferdig oppgave minst to uker før innleveringsfrist.

Undervisnings- og læringsformer

Det vil være varierte undervisning- og læringsformer i arbeidet med masteroppgaven. Det kan inkludere seminarer og gruppearbeid knyttet til feltkurs, hverandrevurdering, presentasjoner, seminarer og veiledning knyttet til prosjektbeskrivelsen, samt individuell veiledning knyttet til skriving av masteroppgaven. Studentene har krav på veiledning på masteroppgaven, og får oppnevnt en hovedveileder. Forholdet mellom student og veileder blir regulert i en veiledningskontrakt.  

Oppgavens omfang skal være på 80-100 sider. Masteroppgaven er i utgangspunktet et individuelt arbeid, men etter søknad kan det godkjennes at to skriver oppgave sammen.

Estimert arbeidsinnsats for emnet er 1350 timer.

Studentevaluering

Emneansvarlig fastsetter i samråd med studenttillitsvalgt evalueringsform og om emnene skal ha midtveis- eller sluttevaluering i tråd med kvalitetssystemet kapittel 4.1.

Tilbys som enkeltemne

Nei

Eksamen

Masteroppgave med en times muntlig eksaminasjon. Graderte karakter, A-F.

Reduksjon i studiepoeng

Innholdet i dette emnet dekkes helt eller delvis av annet emne. Tas ett av disse emnene i tillegg, reduseres studiepoengene som følger:

Emne Studiepoengreduksjon
UT-505 – Master thesis in Global Development and Planning 40
UT-506 – Master's thesis in Global Development, Crisis and Change 30
Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 30. juni 2024 21:03:39