Emnet er tilknyttet følgende studieprogram

Anbefalte forkunnskaper

Fullført og bestått de to første semestrene på masterprogrammene i sosiologi og sosialt arbeid.

Innhold

Studenter på masterprogrammene i sosiologi og sosialt arbeid kan søke om praksis ved ulike virksomheter og organisasjoner. Gjennom praksisoppholdet skal studentene få innsyn i og erfaring knyttet til driften av praksisvirksomheten. Det legges vekt på forståelse av helheten i den aktuelle virksomheten, og på at studentene skal få prøvd seg selv og sine fagkunnskaper i sosiologi eller sosialt arbeid i et arbeidsforhold. Praksisoppholdet skal være veiledet, og emnet går parallelt med masteroppgaven. Studenter som har praksis som en del av sitt masterprogram skriver en masteroppgave på 40 studiepoeng, ME-530. Søknad om praksis sendes til Institutt for sosiologi og sosialt arbeid, ved studierådgiver. Søknadsfrist er 15.mai.

Eksempler på praksissteder

  • Kristiansand Kommune

  • NAV

  • Ulike frivillige organisasjoner og stiftelser

Studenter kan foreslå praksissted selv, men praksissted skal godkjennes av emneansvarlig.

Læringsutbytte

Studenten skal bruke teoretisk kunnskap opparbeidet tidligere i studiet til å reflektere over erfaring fra praksis.

Etter fullført emne skal studenten kunne:

  • relatere seg til og reflektere over faglige spørsmål knyttet til reelle og aktuelle situasjoner i praksisvirksomheten

  • ha avansert kunnskap om arbeidsoppgaver, prosesser og metoder ved praksisstedet

  • planlegge og gjennomføre varierte arbeidsoppgaver og prosjekter i praksisvirksomheten og reflektere over de valg som blir gjort

Vilkår for å gå opp til eksamen

Godkjent praksis. Før praksis finner sted, skal trepartsavtale mellom UiA, praksissted og student signeres. Når praksisoppholdet er ferdig, må praksis bekreftes fra det aktuelle praksisstedet. For å få praksis godkjent, kan studenten ikke ha hatt mer enn 20 prosent fravær i løpet av praksisperioden.

Undervisnings- og læringsformer

Praksisoppholdet har et arbeidsomfang på 270 timer og studentene vil bli gitt arbeidsoppgaver som er relevante i forhold til deres faglige kompetanse og praksisvirksomhetens behov. Studentene vil bli tildelt en veileder i praksis. Avtaler om arbeidstid inngås mellom studenter og praksisvirksomhetene. Studentene skal skrive en faglig rapport som anbefales å bygge på arbeidsoppgaver eller prosjekter som studenten arbeider med i praksisperioden. Det skal settes av tid til å skrive denne rapporten.

Studentevaluering

Emneevaluering gjennomføres som midtveisevaluering og i tråd med normalordningen i kvalitetssikringssystemet kapittel 2.1.1, dersom ikke andre opplysninger gis ved semesterstart.

Eksamen

Analytisk essay på ca. 3000 ord som vurderes som bestått/ikke bestått. Nærmere informasjon om eksamen gis i Canvas ved semesterstart.

Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 1. juli 2024 11:05:06