Anbefalte forkunnskaper

Studenter som tas opp på emnet, må allerede være registrerte studenter ved Universitetet i Agder (UiA). Emnet forutsetter deltakelse i mentorordningen Nattergalen eller lignende prosjekter, hvor utvikling av relasjonskompetanse er en målsetting. Studenter må søke om deltakelse i Nattergalen eller lignende prosjekter, etter nærmere retningslinjer og frister som annonseres internt ved universitetet.

Innhold

Hovedinnhold i emnet er at studenten er mentor for et barn, ungdom eller voksen gjennom et studieår. Det er faste rammer rundt tiden deltakerne er sammen, jf. retningslinjer gitt i ordningen det gjelder. Mentoren skal, i samarbeid med personen han/hun er mentor for, eventuelt også i samarbeid med foresatte, ta initiativ til ulike aktiviteter i samværene. Noen aktiviteter vil også være i fellesskap med andre mentorer/studenter og mentees. Studenten får opplæring, undervisning og individuell veiledning.

Læringsutbytte

Læringsutbytte

Etter endt emne skal studenten ha:

  • kunnskap om sentrale begreper og perspektiver innen mentorskap generelt.

  • kunnskap om oppvekstsvilkår / levekår i et mangfoldig samfunn, særlig knyttet til utfordringer i et majoritets- og minoritetsperspektiv.

  • kunnskap om og ferdigheter i relasjonsbygging og kommunikasjon med barn og/eller ungdom/voksne.

  • ferdigheter i organisering og ledelse, relatert til aktiviteter for deltakere i Nattergalen eller lignende prosjekter.

  • trening i kritisk refleksjon, særlig knyttet til bevissthet om egne verdier og holdninger.

Undervisnings- og læringsformer

Hoveddelen av emnet er fast samvær mellom studenten og personen han/hun er mentor for. Det vil i tillegg være forelesninger, gruppesamlinger, individuell veiledning og gruppeveiledning. Deler av dette er obligatorisk. Nærmere opplysninger gis ved semesterstart.

Studentevaluering

Emneansvarlig i samråd med studenttillitsvalgt fastsetter evalueringsform og om emnene skal ha midtveis- eller sluttevaluering, jf. kvalitetssystemet kapittel 4.1.

Vurderingsordning for privatister

Nei

Opptakskrav hvis tilbudt som enkeltemne

Tilbys kun studenter tilknyttet mentorprogrammet Nattergalen.

Eksamen

Skriftlig, individuell hjemmeeksamen. Bestått / ikke bestått. 

Reduksjon i studiepoeng

Innholdet i dette emnet dekkes helt eller delvis av annet emne. Tas ett av disse emnene i tillegg, reduseres studiepoengene som følger:

Emne Studiepoengreduksjon
SO-108 – Mentorskap, mangfold og relasjoner 5
Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 1. juli 2024 11:04:56