Emnet er tilknyttet følgende studieprogram

Undervisningsspråk

Norsk.

Anbefalte forkunnskaper

ME-400 eller tilsvarende.

Innhold

Emnet er knyttet til utforming av forskningsprosjekter som skal danne grunnlag for kandidatenes masteroppgaver, og vil derfor være tett koordinert med emnet ME-502 som går samme semester. Første del av kurset vil se på hvilke sentrale elementer som inngår i et forskningsprosjekt. Det vil bli lagt spesiell vekt på utforming av problemstilling, begrunnelse av problemstilling, forankring av problemstilling i teori og andre empiriske studier, samt hva slags datagrunnlag forskningen skal baseres på (primærdata, sekundærdata, og litteraturstudier). Andre del av kurset vil tilby studentene valg om fordypning i enten kvalitativ eller kvantitativt undersøkelsesdesign, metode, og analyse.

Læringsutbytte

Ved fullføring av emnet skal studentene:

  • kunne utforme, begrunne og konkretisere en problemstilling som er interessant og forskbar

  • kunne velge og grunngi forskingsmetode tilpasset til problemstilling

  • kunne grunngi, utføre og presentere analyse av empirisk materiale

  • ha inngående kunnskap om hvordan en masteroppgave bygges opp, disponeres og skrives, inkludert kunnskap om de formelle krav som settes til presentasjon av forskning

Vilkår for å gå opp til eksamen

To obligatoriske innleveringsoppgaver og obligatoriske samlinger i form av forelesninger. Nærmere informasjon vil bli gitt i  Canvas.

Undervisnings- og læringsformer

Kurset legges opp som to samlinger i begynnelsen av semesteret. Den først vil gi en introduksjon til forskning og masteroppgave, og vil bestå av forelesning og seminar. Den andre samlingen vil bestå av presentasjon og diskusjon av problemstilling. Siste del av kurset vil bestå av forelesninger og seminar. Estimert arbeidsomfang er 270 timer.

Studentevaluering

Emneansvarlig fastsetter i samråd med studenttillitsvalgt evalueringsform og om emnet skal ha midtveis- eller sluttevaluering i tråd med kvalitetssystemet kapittel 4.1. Informasjon om evalueringsform for emna publiseres i Canvas.

Eksamen

3-dagers individuell hjemmeeksamen. Hjemmeeksamen kan skrives alene eller av en gruppe på to studenter der særskilt søknad er innvilget. Ved gruppeinnlevering vurderes besvarelsen samlet. Gradert karakter A-F.

Annen informasjon

ST-423 gis som 10 sp emne på ett semester (høst), og vil koordineres med emnet ME-502. Begge kurs retter seg mot arbeidet med masteroppgaven. Eksamenskravet i ME-502 vil være en muntlig presentasjon av prosjektskissen som til slutt leveres inn som hjemmeeksamen i ST-423. Det er mulig å søke om fritak fra obligatoriske aktiviteter (jfr. vilkår) i ST-423, dersom du f.eks er på utveksling. Kontakt eventuelt emneansvarlig for mer informasjon.

 

Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 30. juni 2024 19:05:21