Emnet er tilknyttet følgende studieprogram

Anbefalte forkunnskaper

Fullført og bestått minimum 30 sp på masterprogrammet i statsvitenskap og ledelse.

Innhold

Denne praksisen er en valgfri ikke- rammeplanstyrt praksis. Gjennom praksisoppholdet skal studentene få innsyn og erfaring knyttet til driften av praksisvirksomheten. Det legges vekt på forståelse av helheten i den aktuelle virksomhet og på at studentene skal få prøvd seg selv og sine fagkunnskaper i statsvitenskap og ledelse i et arbeidsforhold.

Læringsutbytte

Etter fullført emne skal studenten:

  • kunne relatere faglige spørsmål til reelle og aktuelle situasjoner i praksisvirksomheten

  • kunne planlegge, gjennomføre og samrbeide om varierte arbeidsoppgaver og prosjekter i praksisvirksomheten og reflektere over de valg som blir gjort

  • ha inngående kunnskap om arbeidslivet og arbeidslivets organisering

Undervisnings- og læringsformer

I praksis vil studentene få arbeidsoppgaver som er relevante i forhold til deres faglige kompetanse og praksisvirksomhetens behov. Det legges opp til stor grad av fleksibilitet når det gjelder arbeidstid, oppgaver og hvordan man ønsker å organisere disse. I tillegg skal studentene skrive en faglig praksisrapport (refleksjonsnotat) som anbefales å bygge på arbeidsoppgaver eller prosjekter som studenten arbeider med i løpet av semesteret

Den enkelte praksisplass og Institutt for statsvitenskap og ledelsesfag samarbeider om tildeling av praksisplasser. Søknadsfrist er 15. november for vårsemesteret og 15. mai for høstsemesteret. Det inngås 3-partsavtale om praksis mellom UiA, virksomheten og den enkelte student.

Mer informasjon om rutiner/prosedyrer vil gis i løpet av studiet og via Canvas.

Estimert arbeidsomfang er 270 timer.

Studentevaluering

Emneansvarlig samarbeider med studieprogramleder, studenttillitsvalgt og praksisvirksometene om gjennomføring av evaluering.

Eksamen

Studentene skal skrive en individuell praksisrapport/refleksjonsnotat på om lag 3 000 ord som m.h.t. form og innhold skal være i samsvar med alminnelige standarder for akademisk arbeid. Nærmere informasjon via Canvas. Karakter bestått/ikke bestått.

Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 1. juli 2024 11:04:53