Emnet er tilknyttet følgende studieprogram

Undervisningsspråk

Norsk

Innhold

Emnet legger vekt på utviklende arbeid på instrumentet og i samspill.

Sammenhengen mellom individuelt arbeid og band-arbeid står sentralt, og studenten blir i samspilldelen og i interpretasjon/huskonsert utfordret på musikalsk ledelse, skapende arbeid, lydutstyr kunnskap og innstudering av musikk. Det legges vekt på stilforståelse, både individuelt og i samspill. Utøverkunnskap i form av prestasjonsmestring, god tilbakemeldingskultur, samarbeid og instrumentkunnskap undervises i interpretasjon, samspill og på instrument.  

 

Videreutvikling av ferdigheter innenfor studentens hovedområde vektlegges, og studenten utfordres til å jobbe med ulike stiltrekk i de rytmiske musikksjangre. Kreativt arbeid gjennom selvstendige arbeidsmåter og effektiv innstudering av musikk gir studenten kunnskap om hovedområdet på flere felt. Studenten arbeider også med å utvikle gode arbeids- og øvingsrutiner, der robusthet i eget arbeid står sentralt. 

 

For studentene på bachelorprogrammet i elektronisk musikk legges det vekt på studentens skapende kunstneriske virksomhet i form av tett oppfølging innen komposisjon, låtskriving og produksjon. 

Læringsutbytte

Etter fullført emne skal studenten: 

  • kunne utøve og formidle musikk innenfor det rytmiske musikkfeltet 

  • ha kunnskap om kreative og selvstendige arbeidsmåter innenfor sitt instrument 

  • beherske sentrale teknikker på sitt instrument 

  • beherske metoder for effektiv innstudering av musikk 

  • kunne tilpasse seg ulike musikalske arenaer, som konsertscenen og lydstudio

  • knyttet til sitt hovedområde

  • kjenne til sentrale instrumenters ulike roller i ulike musikksjangre 

Vilkår for å gå opp til eksamen

  • godkjent fremmøte til obligatorisk undervisning 

  • to godkjente samspillkonserter/innleveringsprosjekter i løpet av emnet 

  • godkjent deltakelse på minst 1 interpretasjon/huskonsert pr. semester 

  • godkjent deltakelse på 1–3 prosjekter og/eller seminarer 

  • godkjent ferdighetsprøve på sitt hovedinstrument. Ferdighetsprøven gjennomføres i løpet av emnet  

 

Nærmere informasjon gis i Canvas ved semesterstart. 

Undervisnings- og læringsformer

Hver student gis individuell undervisning på sitt instrument og kunstnerisk veiledning innenfor sitt hovedområde. Undervisningen kan også foregå i gruppe om det er hensiktsmessig. Samspillundervisningen foregår i samspillband og i ulike prosjekter. I løpet av emnet deltar studenten på interpretasjon/huskonsert, samt 13 obligatoriske prosjekter og seminarer.

 

Gjennom interpretasjon/huskonsert i større og mindre grupper får studentene innsikt og erfaring i ulike former for tilbakemelding og utøving. Prestasjonsmestring og styrking av studentens formidling og utøvende praksiser er sentralt i faget. 

 

Det gis individuell og gruppevis veiledning i utøvende virksomhet og komposisjon. For studentene på programmet i elektronisk musikk gis det også individuell og gruppevis veiledning i programmering og studioarbeid.  

  

Deler av undervisningen er obligatorisk. Disse delene fremlegges i Canvas ved semesterstart.  

 

Forventet arbeidsomfang er 27 timer pr. studiepoeng.

Studentevaluering

Emneansvarlig i samråd med studenttillitsvalgt fastsetter evalueringsform og om emnene skal ha midtveis- eller sluttevaluering, jf. kvalitetssystemet kapittel 4.1. Informasjon om evalueringsform for emnet publiseres i Canvas.

Tilgang for privatister

Nei

Tilbys som enkeltemne

Nei

Eksamen

Utøvende rytmisk musikk: 

En konsert som gjennomføres som en gruppeeksamen bestående av minimum 3 studenter. Konsertens varighet er 30 til maks 45 minutter. Studentene vurderes individuelt. Repertoar og medvirkning settes i samråd med underviser/veileder i hovedområdet. 
 

Elektronisk musikk. 

 

Framføring på 20 minutter i form av en konsert eller en presentasjon. Konsert kan gjennomføres i gruppe, men vurderes individuelt. Konsertlengden tilpasses avhengig av antall studenter som har konsert samtidig. Repertoar og valg av fremføringsform settes i samråd med veileder i hovedområdet. 

 

 
Nærmere informasjon gis i Canvas ved semesterstart.  

Karakteruttrykk: Bestått/Ikke bestått.      

Reduksjon i studiepoeng

Innholdet i dette emnet dekkes helt eller delvis av annet emne. Tas ett av disse emnene i tillegg, reduseres studiepoengene som følger:

Emne Studiepoengreduksjon
MUR113 – Hovedinstrument 1 25
MUR122 – Utøvende hovedområde 1 25
Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 18. juli 2024 05:03:43