Emnet er tilknyttet følgende studieprogram

Undervisningsspråk

Norsk/Engelsk

Forkunnskapskrav

Enkeltemne kun for studenter tilknyttet samarbeidsavtale mellom Institutt for klassisk musikk og musikkpedagogikk og NMH.

Innhold

Gjennom arbeidet med å utvikle sine ferdigheter som ensemblesanger, legges det vekt  på ensembletekniske ferdigheter som lytting, presisjon, partiturforståelse, rolleforståelse i musiseringen og gruppedynamikk. Et viktig aspekt er arbeidet med å kunne gjenkjenne og definere standarder for kunstnerisk kvalitet, kunnskap om utøvende tradisjoner og den kultur og kunstneriske praksis som gjelder for utøverformen. Andre temaer vil være repertoarkunnskap, prøveteknikker, metoder for innstudering og egenutvikling.

Læringsutbytte

Etter fullført emne skal studenten:

  • kunne framvise ensembleferdigheter med klanglig og teknisk nyanserings- og tilpasningsevne, musikalsk innsikt og forståelse.
  • ha inngående kunnskap om ensembletekniske parametere og innstuderingsmetoder
  • kunne anvende kunnskap og metoder for å videreutvikle sin profil som ensemblesanger
  • ha kunnskap om repertoar, utøvende tradisjoner og kunstnerisk praksis for utøverformen

Vilkår for å gå opp til eksamen

  • Godkjent fremmøte til obligatorisk undervisning.
  • Godkjent praksis

Nærmere informasjon gis i Canvas ved semesterstart.

Undervisnings- og læringsformer

Undervisningen vil være samlingsbasert og gjennomføres primært i mesterklasser, seminarer og i grupper. Studenten omfattes av praksisordninger ved Kilden teater- og konserthus og gis muligheter for deltakelse i kunstneriske prosjekter i regi av Institutt for klassisk musikk og musikkpedagogikk (UiA). Digitale undervisnings- og læringsformer kan benyttes i den grad dette er hensiktsmessig. Deler av undervisningen og praksis er obligatorisk. Disse delene fremlegges i Canvas ved semesterstart. Forventet arbeidsomfang er 27 timer pr studiepoeng.

Studentevaluering

Emneansvarlig fastsetter i samråd med studenttillitsvalgt evalueringsform og om emnene skal ha midtveis- eller sluttevaluering i tråd med kvalitetssystemet kapittel 4.1. Informasjon om evalueringsform for emnet publiseres i Canvas.

Tilgang for privatister

Nei

Tilbys som enkeltemne

Nei

Eksamen

Individuell utøvende prøve. Kan gjennomføres i gruppe, men vurderes individuelt. Minimum 30 minutters varighet med framføring av repertoar fastsatt i samarbeid med faglærer og emneansvarlig.

Karakteruttrykk: Bestått/ikke bestått

Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 1. juli 2024 05:01:48