Emnet er tilknyttet følgende studieprogram

Undervisningsspråk

Engelsk. Undervisningen vil bli gitt på norsk dersom bare norskspråklige studenter deltar.

Innhold

Formulering av problemer innenfor tidsdomene-simulering inkludert tilstandsvariabler, initialisering, tidsintegrasjon og oppsett av lineære og ikke-lineære algebraiske ligninger i kombinasjon med differensialligninger. Linearisering av ikke-lineære differensialligninger, tilstandsrom representasjon av et system av differensialligninger, overføringsfunksjon, stabilitetsanalyse i tilstandsrom representasjonen. Modellering av elektriske kretser og motorer (DC/AC). Modellering av hydrauliske systemer og komponenter. Simulering av 2-dimensjonale og 3-dimensjonale mekaniske systemer med hydraulisk eller elektrisk aktivering. Numeriske metoder for å løse lineære og ikke-lineære sett med ligninger, optimalisering og parameteridentifikasjon.

Læringsutbytte

Etter fullført emne skal studenten kunne

  • Sette opp matematiske modeller av multidisiplinære systemer og implementere disse modellene i software (fx. MATLAB) eller i kommersielt tilgjengelige simuleringspakker (fx. SimulationX).
  • Anvende simuleringsmodellene som et designverktøy for å evaluere funksjonalitet, stabilitet og ytelse.
  • Kombinere ulike disipliner (elektronikk, hydraulikk, kontrollteori og mekanikk) i simuleringsmodellene

Undervisnings- og læringsformer

Forelesninger, øvinger og laboratoriearbeid inkludert prosjektarbeid som kan gjennomføres individuelt eller i grupper på 2-3 studenter. Estimert arbeidsmengde for gjennomsnittlig student er ca. 270 timer.

Studentevaluering

Emneansvarlig fastsetter i samråd med studenttillitsvalgt evalueringsform og om emnene skal ha midtveis- eller sluttevaluering i tråd med kvalitetssystemet kapittel 4.1.

Tilbys som enkeltemne

Ja

Opptakskrav hvis tilbudt som enkeltemne

Samme som for masterprogrammet i mekatronikk

Eksamen

Mappevurdering med individuelle datamaskinbaserte tester og en prosjektrapport. Gradert karakter. Mer informasjon om mappen vil bli gitt i Canvas. Ved ny/utsatt eksamen for mappevurdering kan kun skriftlig oppgave leveres på nytt.

Reduksjon i studiepoeng

Innholdet i dette emnet dekkes helt eller delvis av annet emne. Tas ett av disse emnene i tillegg, reduseres studiepoengene som følger:

Emne Studiepoengreduksjon
MAS416 – Modellering og simulering av mekatroniske systemer 7.5
Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 18. juli 2024 05:02:42