Emnet er tilknyttet følgende studieprogram

Undervisningsspråk

Norsk eller engelsk

Anbefalte forkunnskaper

Bestått alle øvrige emner som inngår i masterprogrammet.

Innhold

Studentene arbeider ett årsverk med masteroppgaven under veiledning.

Masteroppgaven i matematikk er en fordypning i en matematisk problemstilling.

Masteroppgaven skal være et selvstendig arbeid med vanlige krav til vitenskapelig framstilling. For mer informasjon sjekk Canvas. (M-MAT)

Læringsutbytte

Etter fullført masteroppgave skal studentene kunne analysere og utforske problemstillinger som er av betydning for matematikk, samt presentere resultatene på en vitenskapelig måte.

Vilkår for å gå opp til eksamen

Betingelsene i «Avtale om veiledning, mastergradsstudiet i matematikk» må være oppfylt. Se Canvas (M-MAT) for mer informasjon.

Undervisnings- og læringsformer

Studentene får veiledning i arbeidet med oppgaven. Omfanget av og formen på veiledningen vil variere avhengig av oppgavetypen. Normalt vil studentene ha jevnlige veiledningsmøter på tilsammen 20-30 timer der 20 timer er obligatorisk. Det inngås en kontrakt for veiledning og gjennomføring av masteroppgaven før arbeidet med masteroppgaven kan påbegynnes. Forventet arbeidsomfang er 1600 timer.

Eksamen

Individuell masteroppgave med justerende muntlig eksamen. Det gis først en karakter basert på vurdering av den skriftlige masteroppgaven. Endelig karakter settes etter avholdt muntlig eksamen. Det kunngjøres minimum 24 timer før muntlig eksamen hvorvidt skriftlig masteroppgave er vurdert til bestått karakter. Både karakter basert på vurdering av skriftlig masteroppgave og vurdering etter muntlig kunngjøres etter avholdt muntlig eksamen. Gradert karakter.

Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 30. juni 2024 19:01:36