Forkunnskapskrav

Det kreves opptak på relevant doktorgradsprogram

Innhold

Kurset vil gi innsikt i et bredt utvalg av teoretiske retninger med relasjon til økokritikk. Eksempler er kritisk teori, risikoteori, postkolonial økokritikk, den «materielle vendingen» og materiell økokritikk, kognitiv narratologi og empirisk økokritikk. Studentene vil dessuten få mulighet å diskutere teorirelaterte aspekter i sine egne prosjekter og få feedback på disse.

Læringsutbytte

Etter deltakelse i kurset vil studentene ha oppnådd både en generell oversikt over økokritisk teori, og fordypet kunnskap om de spesifikke retningene som tematiseres i kurset. Studentene vil vite hvordan de kan bruke disse teoriene i analysen av litterære og filmatiske tekster og sjangrer, og de vil kunne plassere sitt eget forskningsarbeid i relasjon til økokritisk teori. 

Vilkår for å gå opp til eksamen

Kurset gir 5 ECTS for deltakere som har lest den obligatoriske litteraturen før kursets begynnelse, som deltar i hele kurset og holder en presentasjon av teorirelaterte aspekter i det egne forskningsprosjektet. Det forventes i tillegg at studentene deltar aktivt i diskusjonene av forelesningene og av de andre deltakernes prosjekter. 

Undervisnings- og læringsformer

Kurset vil bestå av forelesninger med påfølgende diskusjoner og i tillegg presentasjoner og diskusjoner av teorirelaterte aspekter i studentenes egne prosjekter. Deltakerne kommer å lese et utvalg av teoretiske tekster før kurset, som vil både forberede dem på de tematiske forelesningene og tjene som utvidet diskusjonsgrunnlag. 

Tilbys som enkeltemne

Ja. Med forbehold om ledig plass/kapasitet

Eksamen

Om deltakerne har oppnådd kursets læringsmål vil bli vurdert på grunnlag av de muntlige presentasjonene nevnt ovenfor («Vilkår for å gå opp til eksamen»). I tilfelle at deltakere befinner seg i en mye tidlig fase av sine prosjekter kan en skriftlig oppgave brukes som alternativ vurderingsmetode.

Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 1. juli 2024 00:59:36