Emnet er tilknyttet følgende studieprogram

Undervisningsspråk

Undervisninga gis på norsk.

Innhold

Med utgangspunkt i analyseeksempler fra ulike estetiske uttrykksformer fokuserer emnet på grunnleggende teori og begreper i tilnærming til litteratur, film og teater. Hovedvekten ligger på fortelleteori. Dette skal gi grunnlag for å arbeide prosjektorganisert med emner innenfor litteratur, teater og film.

Det analytiske og kreative arbeidet kan ta utgangspunkt i et tema, i formmessige problemstillinger eller i et allerede skapt, kunstnerisk uttrykk innen en eller flere av de aktuelle kunstuttrykkene. Prosjektbasert arbeid knyttes til teoretisk refleksjon. De forskjellige prosjektene vil ha ulikt fokus:

  • Sammensmelting av uttrykksformene (multimodalitet)

  • Transmediering: overføring fra en form til en annen

  • Hvordan en uttrykksform kan berikes gjennom støtte fra andre uttrykksformer. Det er et mål at studentene får prøvd seg i ulike uttrykksformer i løpet av semesteret.

Det er et mål at studentene får prøvd seg i ulike uttrykksformer i løpet av semesteret.

Læringsutbytte

Etter fullført emne skal studentene

  • ha kunnskap om utvalgte sjangrer innen litteratur, film og teater

  • ha tilegnet seg teoretisk og analytisk oversikt

  • kunne arbeid komparativt med fortellinger i litteratur, film og teater innenfor ulike sjangrer, medier og kulturelle kontekster

  • kunne reflektere over egne, estetiske uttrykk gjennom prosjekter basert på tekstlig, filmatisk og scenisk gestalting av fortellinger

Vilkår for å gå opp til eksamen

  • Godkjent obligatorisk frammøte, som angitt i semesterplanen

  • Godkjent skriftlig hjemmeoppgave og fagblogg

Undervisnings- og læringsformer

Undervisninga veksler mellom introduksjonsforelesninger, seminarer der studentene sjøl presenterer stoff på ulike måter, og prosjekter med veiledning. I løpet av semesteret gjennomføres minst 3 prosjekter der studentene arbeider individuelt eller i gruppe. Hvert prosjekt avsluttes med en framvisning og en teoretisk refleksjon, enten i form av et skriftlig arbeid eller en muntlig samtale.

Det er obligatorisk oppmøte i verkstedarbeid, visninger og i film- og teaterproduksjonsdelene. Detaljert oversikt over obligatorisk frammøte vil framgå av semesterplanene.

Emnet har et forventet arbeidsomfang på 800 timer.

Studentevaluering

Emneansvarlig i samråd med studenttillitsvalgt fastsetter evalueringsform og om emnene skal ha midtveis- eller sluttevaluering, jf. kvalitetssystemet kapittel 4.1.

Eksamen

  • Et avsluttende prosjekt i grupper på 3-6 studenter, over flere uker, med framføring og samtale i gruppe (teller 40 %).I særskilte tilfeller kan det åpnes for individuelt prosjektarbeid.

  • Skriftlig individuell hjemmeeksamen over tre dager (teller 60 %).

Gradert karakter.

Reduksjon i studiepoeng

Innholdet i dette emnet dekkes helt eller delvis av annet emne. Tas ett av disse emnene i tillegg, reduseres studiepoengene som følger:

Emne Studiepoengreduksjon
LFT100 – Narratologi, dramaturgi og utprøving av fortellerformer 20
LFT101 – Sammenlignende litteratur, film og teater 10
DR-101 – Drama 1 - Innføring i drama og teater 10
DR-127 – Inn i teateret 1: Skuespillertrening og teaterproduksjon 5
DR-120 – Inn i teateret 1: Skuespillertrening og teaterproduksjon 5
Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 1. juli 2024 00:59:34