Forkunnskapskrav

Deltakerne må være tatt opp på et ph.d.-program.

Innhold

Emnet skal gjennom pensum, framlegg og undervisning gi en oversikt over de teoretiske fagdiskusjonene innenfor jazz- og populærmusikkforskning. Herunder gjennomgås kritisk temaer som belyser bl.a. kulturanalytiske perspektiver på improvisasjonsforskning, postmodernisme og populærkultur, britisk populærmusikk etter 1980.

Læringsutbytte

Etter fullført emne er kandidaten fortrolige med og kan fordype seg i faglitteratur innenfor jazz- og populærmusikkforskning. De kan redegjøre for en forskningshistorisk bakgrunn for valg av teorier i sitt avhandlingsprosjekt. De kan også på en adekvat måte anvende populærmusikkvitenskapelige teoriers begrepsapparat i sitt avhandlingsprosjekt, herunder konfrontere eller kombinere forskjellige teorier.

Vilkår for å gå opp til eksamen

Kandidatene skal utarbeide et paper der det trekkes linjer mellom relevant pensumlitteratur og kandidatens eget avhandlingsprosjekt. Paperet skal være på maksimum 10 sider. Paperet skal foreligge før samlingen og presenteres på samlingen.

Kandidatene skal gi en forberedt kommentar til en annen kandidats paper.

Undervisnings- og læringsformer

Emnet er obligatorisk. Undervisningen finner sted i tre til fire samlinger, hver på to til tre dager. Samlingene vil inneholde en kombinasjon av forelesninger, seminardrøftinger og presentasjon og diskusjon av papers.

Studentevaluering

Studieprogramleder i samråd med studenttillitsvalgt fastsetter evalueringsform og om emnene skal ha midtveis- eller sluttevaluering, jf. kvalitetssystemet kapittel 4.1. Informasjon om evalueringsform for emnet publiseres i Canvas.

Tilbys som enkeltemne

Ja.

Eksamen

Individuell paper med et omfang på maksimum 10 sider med mellomrom, eksklusive referanser og litteraturliste. Det leverte paper vurderes av emneansvarlig og ekstern sensor. Om paperet vurderes til ikke bestått, gis en tilbakemelding med råd om forbedringer og en ny innleveringsfrist.

 

Karakteruttrykk: bestått/ikke bestått

Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 1. juli 2024 00:59:17