Emnet er tilknyttet følgende studieprogram

Undervisningsspråk

Norsk

Innhold

Emnet gir mulighet for praktisk samarbeid med forskjellige kunst- og kulturinstitusjoner, -aktører, -nettverk og -festivaler, både i regional og nasjonal kontekst. Studentene blir kjent med ulike former for samarbeid, samler praktiske erfaringer fra organiserende og kreative roller og får innblikk i planlegging, kuratering, produksjon og formidling av kunst i aktuelle sammenhenger. På denne måten belyses det hvordan kunst inngår i forskjellige samfunnsmessige kontekster. Samtidig gir emnet studentene anledning til tidlig nettverksbygging. Dette vil være relevant for det videre studieforløpet, for eksempel ved å bli kjent med mulige samarbeidspartnere for masteroppgavens gjennomføring og for studentenes senere arbeidsliv. Emnet formidler kunnskap om diskurser rundt arbeidsmåter, -betingelser og -forhold i kunst- og kulturfeltet og fremmer dermed studentenes evne til å reflektere over og vurdere disse. I denne sammenhengen rettes det oppmerksomhet mot hvordan kunst og kunstutdanning er betinget av de institusjonelle, infrastrukturelle, økonomiske og økologiske kontekster de inngår i. 

Læringsutbytte

Etter fullført emne skal studenten:

  • ha samarbeidserfaringer med internasjonalt orienterte kunst- og kulturinstitusjoner, -aktører, -nettverk og -festivaler  
  • ha kjennskap til og erfaringer med praktisk organisasjons- og produksjonsarbeid i kunst- og kulturfeltet
  • ha inngående kunnskap om planlegging, kuratering og gjennomføring av kunstneriske prosjekter i ulike kontekster
  • ha kunnskap om forskjellige former for kunstrelatert formidling
  • kunne reflektere over og vurdere arbeidsmåter, -betingelser og -forhold i kunst- og kulturfeltet 
  • kunne reflektere over og vurdere hvordan kunstneriske arbeids- og produksjonsmåter, de tilhørende resultatene, formidlingen og de estetiske erfaringene er preget av institusjonelle betingelser

Vilkår for å gå opp til eksamen

  • Godkjent fremmøte til obligatorisk undervisning
  • 2-4 godkjente obligatoriske oppgaver i form av praktisk arbeid

Nærmere informasjon gis i Canvas ved semesterstart.

Undervisnings- og læringsformer

Undervisningen organiseres hovedsakelig i form av praktisk samarbeid med kunst- og kulturinstitusjoner, -aktører, -nettverk og -festivaler, både i form av individuelle oppgaver og gruppearbeid. Det praktiske arbeidet ledsages av et regelmessig felles kollokvium, hvor relevante diskurser formidles og drøftes i relasjon til studentenes praktiske erfaringer.

I emnet arbeider man stort sett i samarbeid med fagmiljøets samarbeidspartnere, f.eks. den internasjonale scenekunstfestivalen SAND, Kilden Teater og Konserthus, Kristiansand Kunsthall, Scenekunst Sør, Sørlandets kunstmuseum (SKMU), PUNKT-festivalen, Platform Nord, regionale kulturhus og -skoler, andre kunstfaglige utdanningsinstitusjoner, samt internasjonale festivaler i andre byer.

Deler av undervisningen er obligatorisk. Disse delene fremlegges i Canvas ved semesterstart.

Forventet arbeidsomfang er 27 timer pr studiepoeng. 

Studentevaluering

Emneansvarlig fastsetter i samråd med studenttillitsvalgt evalueringsform og om emnene skal ha midtveis- eller sluttevaluering i tråd med kvalitetssystemet kapittel 4.1.

Tilgang for privatister

Nei

Eksamen

Individuell 12 dagers skriftlig hjemmeeksamen. Veiledende omfang: 2500 til 3000 ord.

Karakteruttrykk: Bestått/Ikke bestått

Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 1. juli 2024 00:59:16