Emnet er tilknyttet følgende studieprogram

Undervisningsspråk

Norsk

Anbefalte forkunnskaper

Bestått 30 sp av masterprogrammet, inkludert JUR401 Juridisk metode og etikk.

Innhold

En stor masteroppgave er for studenter som ønsker å fordype seg faglig utover det som kreves for å skrive en 30 studiepoengs oppgave (se JUR502 Masteroppgave 30 studiepoeng). Studenter som velger dette alternativet, skal levere et selvstendig skriftlig arbeid tilsvarende 60 studiepoeng. Arbeidet skrives under veiledning, men studenten har selv ansvaret for progresjonen i arbeidet

Studenter må søke om å få skrive stor masteroppgave.Ved vurderingen av søknaden vektlegges særlig faglige prestasjoner/eksamenskarakterer og prosjektbeskrivelsen. I tillegg til å oppgi fagområde og problemstilling må en grundig gjennomarbeidet prosjektskisse som viser at prosjektet er velegnet for en stor masteroppgave, være vedlagt søknaden. Problemstillingen som er meldt inn kan likevel avgrenses og tilpasses i ettertid forutsatt at endringene gjøres i samråd med veileder og ikke gjør det nødvendig å bytte veileder.

Det er en forutsetning at fakultetet finner en egnet veileder som er villig til å veilede prosjektet. Veileder må ha førstestillingskompetanse. Informasjon om søknadsprosessen vil bli lagt ut på Canvas.

Studenten skal forholde seg til retningslinjer for god forskning, personvern mm. Nærmere informasjon vil bli gjort tilgjengelig på Handelshøyskolens læringsplattform (Canvas) i god tid før søknadsfristen.

For masteroppgave på 60 studiepoeng er veiledende ordgrense 24 000 ord. Oppgaver over 30 000 ord blir ikke sensurert. Fot- og sluttnoter skal medregnes i ordgrensen. Forord, forside, innholdsfortegnelse, registre, litteraturliste og vedlegg medregnes ikke. Besvarelser som avvises som følge av overskridelse av ordgrensen, må omarbeides og leveres et senere semester. Det gis ikke ekstra veiledning ved slik omarbeidelse.

Retningslinjer for sensur vil bli lagt ut i Canvas ved semesterstart.

Læringsutbytte

Etter å ha fullført emnet skal studenten

  • kunne presentere et større selvstendig arbeid utført i overensstemmelse med vanlig akademisk standard og gjeldende forskningsetiske normer

  • kunne anvende rettsvitenskapelig metode for å identifisere, formulere og drøfte rettslige problemstillinger på området for masteroppgaven

  • kunne finne frem til relevante kilder og selvstendig og kritisk skille kilder med akademisk tyngde og rettslig relevans fra andre

  • ha dybdekunnskap om de særskilte metodiske utfordringene på fagområdet for masteroppgaven

  • ha spesialisert dybdekunnskap innenfor fagområdet for masteroppgaven

  • kunne skille mellom rettsdogmatiske og rettspolitiske analyser, herunder kritisk å vurdere gjeldende rett og drøfte behovet for endringer

  • kunne presentere oppgavens hovedproblemstillinger og -funn muntlig samt delta i en faglig samtale om problemstillinger som har tilknytning til oppgaven

Vilkår for å gå opp til eksamen

Levert prosjektskisse og gjennomført 20 timer veiledning. Nærmere informasjon legges ut i Canvas ved semesterstart.

Undervisnings- og læringsformer

Oppgaven skrives individuelt. Studentene skal ha veiledning som spesifisert i egen veiledningsavtale. Emnet har et forventet arbeidsomfang på rundt 1620 timer.

Studentene har rett til veiledning under arbeidet med masteroppgaven. Det blir gitt inntil 60 timer veiledning per student. Timetallet omfatter tiden veilederen bruker til lesing av utkast, utarbeiding av kommentarer og samtale med studenten. 20 timer av disse er obligatoriske for studenten og en forutsetning for å få levere oppgaven. Innholdet i de obligatoriske timene avgjøres av den enkelte veileder og student i fellesskap.

Hvis masteroppgaven blir vurdert til ikke bestått og det med hjemmel i forskrift for studier og eksamen ved UiA § 26a nr. 1 leveres en ny eller revidert masteroppgave, gis ikke ytterligere veiledning.

Hovedordningen er at emneansvarlig tilordner veileder. Det er studentens eget ansvar å oppsøke og nyttiggjøre seg veiledning, samt sørge for fremdrift i arbeidet.

Studentevaluering

Emneansvarlig fastsetter i samarbeid med studenttillitsvalgt evalueringsform og om emnene skal ha midtveis- eller sluttevaluering i tråd med kvalitetssystemet kapittel 4.1. 

Tilgang for privatister

Nei

Eksamen

Masteroppgaven og justerende muntlig eksamen. Vurderingsuttrykk: bokstavkarakter: A-F.

Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 1. juli 2024 00:59:12