Emnet er tilknyttet følgende studieprogram

Undervisningsspråk

Engelsk

Forkunnskapskrav

Bachelorgrad eller tilsvarende utdanning av minst 180 studiepoengs omfang og minst to års relevant yrkespraksis.

Anbefalte forkunnskaper

Studentene forventes å ha gode engelskkunnskaper. Studentene bør også ha en grunnleggende kunnskap om organisatoriske retningslinjer, prosesser og strategier.

Innhold

Emnet bygger på konsepter og tilnærminger fra organisasjonsteori og ledelse, samt fra økonomi og datasikkerhet. Det kombinerer digital transformasjon og datasikkerhet, og ruster studentene med grunnleggende kunnskap om hvordan sikre digitale organisasjoner. Gjennom emnet vil studentene få muligheten til å utvikle deres kunnskaper og ferdigheter ved å bruke praksisrelaterte eksempler.

Læringsutbytte

Etter fullført emne skal studenten kunne:

  • forstå effekten av og implikasjonene ved digital transformasjon for organisatorisk datasikkerhet og personvern
  • definere nøkkelkonsepter relatert til datasikkerhet, inkludert trusler, svakheter og utbytte, og kunne differensiere mellom ledelses- og teknologiske tiltak for datasikkerhet
  • kjenne til hovedrameverk og standarder for ledelse av datasikkerhet i organisasjoner, og vite hvorfor og hvordan disse skal innføres i organisatorisk kontekst.
  • utvikle ledelsesprogram for datasikkerhet gjennom case-studier og beskrive fordelene disse kan bidra til for organisatorisk datasikkerhet
  • forstå betydningen av datasikkerhetskultur og lære hvordan organisatorisk adferd kan endres og utvikles gjennom sikkerhetsbevissthet og treningstilnærminger (SETA)

Vilkår for å gå opp til eksamen

Godkjente obligatoriske innleveringer og presentasjoner. Nærmere informasjon gis i Canvas.

Undervisnings- og læringsformer

Emnet gis som digitale samlinger bestående av forelesninger, øvelser og gruppearbeid. Kasusstudier vil bli brukt i forbindelse med gruppearbeid.

Totalt arbeidsomfang er 270 timer.

Studentevaluering

Emneansvarlig fastsetter i samråd med studenttillitsvalgt evalueringsform og om emnene skal ha midtveis- eller sluttevaluering i tråd med kvalitetssystemet kapittel 4.1.

Tilgang for privatister

Nei

Tilbys som enkeltemne

Tilbys som videreutdanning

Eksamen

Mappeinnlevering. Gradert karakter A-F. Individuell karakter på samlet mappe. Mer informasjon om innholdet i mappeinnleveringen blir gitt i Canvas.

Annen informasjon

Ansvarlig fakultet:

Fakultet for samfunnsvitenskap

Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 30. juni 2024 16:58:49