Emnet er tilknyttet følgende studieprogram

Undervisningsspråk

Norsk. Emnet kan bli undervist på engelsk om utvekslingsstudenter deltar. Mer informasjon vil bli gitt ved semesterstart.  

Anbefalte forkunnskaper

IS-105, IS-110, IS-200, IS-201, IS-202 eller lignende emner.  

Innhold

Dette emnet tar sikte på å gi studentene en praktisk tilnærming til tingenes internett (eng. Internet of Things). Fokuset er på utvikling av et innebygd system (eng. embedded system), fra problemanalyse og systemdesign til implementasjon og testing. Studentene vil lære å velge og anskaffe nødvendige komponenter og sensorer for å samle inn data.  

Emnet vil også dekke grunnleggende elektronikk og programmering av systemet. Gjennomgående vil det være fokus på å gi studentene praktiske ferdigheter og erfaringer for anvendelse av tingenes internett i ulike sammenhenger. 

Læringsutbytte

Etter fullført emne skal studentene:  

  • ha kunnskap om begreper og uttrykk relatert til temaområdet tingenes internett (Internet of Things). 
  • kunne analysere et selvvalgt problem innenfor tingenes internett og foreslå relevante løsninger ved bruk av teorier og metoder innenfor fagområdet. 
  • være i stand til å identifisere og analysere komponentene i et innebygd system, samt vurdere relevante begrensninger og evalueringskriterier, både relatert til tekniske og samfunnsmessige aspekter. 
  • kunne designe, implementere og sammenfatte et innebygd system ved hjelp av relevante teorier og metoder innen tingenes internett. 
  • være i stand til å evaluere et innebygd system basert på valgte evalueringskriterier. 
  • kunne formidle kunnskap og ferdigheter tilegnet gjennom emnet både muntlig og skriftlig, ved bruk av emnespesifikk terminologi, både gjennom presentasjoner og en skriftlig rapport. 

Vilkår for å gå opp til eksamen

En teknisk rapport om prosjektarbeid og det innebygde systemet. 

Undervisnings- og læringsformer

Problemorientert prosjektarbeid med veiledning. Samlinger og selvstudier med muligheter for veiledning. Forventet arbeidsomfang er 270 timer.  

Tilgang for privatister

Nei

Tilbys som enkeltemne

Nei

Eksamen

Muntlig gruppeeksamen med gradert karakter A-F. Alle medlemmene i gruppen vil få tildelt den samme karakteren. 

Reduksjon i studiepoeng

Innholdet i dette emnet dekkes helt eller delvis av annet emne. Tas ett av disse emnene i tillegg, reduseres studiepoengene som følger:

Emne Studiepoengreduksjon
IS-311 – Tingenes Internett 5
Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 18. juli 2024 05:01:16