Emnet er tilknyttet følgende studieprogram

Undervisningsspråk

Norsk

Anbefalte forkunnskaper

Studenter må ha bestått 90 studiepoeng, inkludert IS-200 Systemanalyse og systemutvikling og IS-202 Programmeringsprosjekt.

Innhold

Formålet er å gi studenten innsikt i og forståelse for en konkret organisasjons behov og prosesser knyttet til et IT-relatert prosjekt. Aktuelle prosjekter er gjerne knyttet til arbeid relatert til anskaffelse og bruk av et informasjonssystem, inkludert systemutvikling, anskaffelse, drift eller vedlikehold av ulike typer IT- og informasjonssystemer.

Prosjektene kan gjennomføres i organisasjoner i offentlig eller privat sektor. Det er også mulig å gjennomføre prosjekter i frivillig sektor. Gjennom å arbeide i lengre tid med en konkret oppgave i en organisasjon, skal studenten få innblikk i praktisk problemløsning i en jobbsituasjon. Innholdet i emnet bestemmes av organisasjonens behov og i henhold til inngått avtale mellom organisasjonen og Institutt for informasjonssystemer.

Prosjektets innhold skal være faglig relevant for bachelorstudiet i IT og informasjonssystemer. Eksempler på aktuelle oppgaver kan være:

  • ulike aktiviteter innenfor systemutvikling fra utarbeidelse av forretningsplan til implementering og opplæring av brukere

  • business case

  • utarbeiding av kravspesifikasjon

  • analyse og design

  • programmeringsoppgaver

  • installasjon, drift og vedlikehold av systemer, databaser, nettverk og lignende

Læringsutbytte

Etter fullført emne skal studenten:

  • ha praktiske ferdigheter og erfaringer innenfor ulike aspekter knyttet til informasjonssystemer, anskaffelse, utvikling, innføring, opplæring ++

  • utvikle en bredere forståelse for hva som forventes av kunnskaper og praktiske ferdigheter i en jobbsituasjon

  • forståelse for samspillet mellom organisasjon, økonomi, informasjonssystem og ansatte

Vilkår for å gå opp til eksamen

Signert avtale mellom bedrift, student og institutt for informasjonssystemer. Obligatorisk deltakelse på samlinger må være godkjent. Nærmere informasjon gis i Canvas ved semesterstart.

Undervisnings- og læringsformer

Det legges opp til at studenten er i en organisasjon en og en halv dag i uken gjennom hele semesteret. Prosjektene er individuelle. I spesielle tilfeller - hvis prosjektet tillater dette - kan to studenter jobbe sammen. Dette må avklares med emneansvarlig på forhånd, og vil kreve et større omfang på prosjektet.

Institutt for informasjonssystemer samarbeider med en rekke bedrifter og organisasjoner. Studentene er selv ansvarlig for å finne en organisasjon å jobbe i. Det skal foreligge en kontrakt mellom oppdragsgiver, studenten selv og Institutt for informasjonssystemer. Hvis Institutt for informasjonssystemer får forespørsel fra bedrifter om aktuelle kandidater, vil dette bli formidlet gjennom aktuelle kanaler. Det er viktig å se etter praksisplass i god tid før oppstarten av emnet (helst 1-2 måneder i forveien). I samarbeid med praksisstedet og Institutt for informasjonssystemer tildeles plass på praksisemnet.

Det er begrenset organisert undervisning i emnet. Det arrangeres obligatoriske samlinger med hovedvekt på utveksling av erfaringer mellom studentene, og det vil bli tilbudt individuell veiledning. I den siste samlingen presenterer studentene sine prosjekter for oppdragsgivere og andre interesserte.

Normert arbeidsomfang er 270 timer.

Studentevaluering

Emneansvarlig i samråd med studenttillitsvalgt fastsetter evalueringsform og om emnene skal ha midtveis- eller sluttevaluering, jf. kvalitetssystemet kapittel 4.1. Informasjon om evalueringsform for emnet publiseres i Canvas.

Tilgang for privatister

Nei

Eksamen

Individuell mappeevaluering hvor det inngår presentasjon, dagbok og en prosjektrapport. Karakter bestått/ikke bestått. Nærmere informasjon gis ved semesterstart.

Reduksjon i studiepoeng

Innholdet i dette emnet dekkes helt eller delvis av annet emne. Tas ett av disse emnene i tillegg, reduseres studiepoengene som følger:

Emne Studiepoengreduksjon
IS-302 – Praksisprosjekt 7.5
Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 1. juli 2024 00:58:49