Emnet er tilknyttet følgende studieprogram

Forkunnskapskrav

For å få starte på masteroppgave, må minst 75 studiepoeng i utdanningsplanen være bestått før starten på det semesteret masteroppgaven skal skrives. Emner som masteroppgaven bygger videre på, må være bestått. Tema og problemstilling for oppgaven skal godkjennes av Universitetet i Agder.

Masteroppgaven gjennomføres på deltid over to semestre, og er forbeholdt studenter som følger et deltidsløp på masterprogrammet i industriell økonomi og teknologiledelse.

Innhold

Masteroppgaven skal gi en selvstendig fordypning innenfor et sentralt fagområde i studiet. Oppgaven utgjør et selvstendig vitenskapelig arbeid og skal ha forskningsbasert tilnærming. Arbeidet skal inkludere forskningsspørsmål, teoretisk rammeverk, bruk av metodisk tilnærming og analyse av resultater og konklusjon. Godkjent prosjektskisse skal foreligge før formell oppstart.

Læringsutbytte

Etter å ha bestått masteroppgaven skal studenten kunne

  • planlegge og gjennomføre et selvstendig vitenskapelig arbeid under veiledning

  • formulere presise forskningspørsmål

  • analysere eksisterende teorier innenfor det temaet masteroppgaven omhandler

  • bruke relevante metoder for å samle inn relevant informasjon og data og kjenne til sentrale prinsipper for analyse og diskusjon av et datamateriale

  • gjennomføre et avgrenset forskningsprosjekt under veiledning og i tråd med gjeldende forskningsetiske normer

  • reflektere kritisk over sentrale teorier og egne funn i masteroppgaven

  • formidle innholdet i masteroppgaven både muntlig og skriftlig på en strukturert måte

Vilkår for å gå opp til eksamen

Det er obligatorisk deltakelse i minst 2 veiledningsmøter.

Undervisnings- og læringsformer

Oppgaven skrives normalt i grupper på to studenter. Masteroppgaven utgjør et selvstendig arbeid under veiledning. Det er obligatorisk fremmøte til minst to (2) veiledningstimer. Masteroppgaven gjennomføres normalt innenfor en tidsbegrenset periode på ett semester og har et forventet arbeidsomfang på minimum 810 arbeidstimer.

Alle studenter skal ha veiledning før masteroppgave leveres til sensur. Oppgaven kan veiledes og skrives på norsk eller engelsk. Masteroppgaven legges normalt til vårsemesteret. Etter individuell søknad kan fakultetet vurdere om det gis anledning til å skrive masteroppgave i høstsemesteret. Dette forutsetter at studenten oppfyller forkunnskapskravene, men vil ikke være aktuelt dersom det ikke er ledig veiledningskapasitet..

Studentevaluering

Emneansvarlig i samråd med studenttillitsvalgt fastsetter evalueringsform og om emnene skal ha midtveis- eller sluttevaluering, jf. kvalitetssystemet kapittel 4.1. Informasjon om evalueringsform for emnet publiseres i Canvas.

Eksamen

Masteroppgave utført i gruppe. Gradert karakter. Karakter kan justeres individuelt på grunnlag av den muntlige presentasjonen. Sensuren for den skriftlige masteroppgaven offentliggjøres samtidig med den endelige karakteren. Mer informasjon er tilgjengelig i Canvas. Masteroppgaven skal gjennomføres på normert tid.

Reduksjon i studiepoeng

Innholdet i dette emnet dekkes helt eller delvis av annet emne. Tas ett av disse emnene i tillegg, reduseres studiepoengene som følger:

Emne Studiepoengreduksjon
IND590 – Masteroppgave 30
Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 30. juni 2024 23:00:15