Emnet er tilknyttet følgende studieprogram

Undervisningsspråk

Norsk, men faglitteraturen og begrepene er på engelsk.

Forkunnskapskrav

For å kunne begynne på masteroppgaven må studentene ha bestått minst 75 studiepoeng i masterstudiet. Tema for masteroppgaven skal forhåndsgodkjennes av UiA.

Innhold

Masteroppgaven skal være et større selvstendig cybersikkerhetsarbeid relatert til spesialiseringen. Oppgaven skal inneholde forskningselementer og utvikling av ny kunnskap eller metoder. Enkle oppgaver uten disse aspektene bør unngås.

Oppgaven skal inneholde en skriftlig rapport som beskriver problemstillingen, forskningsaspektene, tilnærmingen og resultatene. Rapporten skal inneholde en evaluering og peke på videre utviklingsmuligheter. Det skal også utarbeides en pressemelding som kort presenterer oppgaven og beskriver resultatene. I tillegg til dette skal rapporten presenteres i plenum. Prototyper og andre produkter som utvikles i forbindelse med oppgaven skal inkluderes som en del av oppgaven.

Læringsutbytte

Læringsutbyttet er relatert til den respektive spesialisering.

Etter fullført emne skal studenten

  • kunne anvende kunnskap på nye områder innenfor IKT/IS-fag og innenfor cybersikkerhet
  • kunne analysere og vurdere cybersikkerhetsproblemer, både fra et forskningsperspektiv og fra et operasjonelt perspektiv (industri/forvaltning)
  • kunne analysere eksiterende teorier og metoder og anvende disse til å løse nye oppgaver (både teoretiske og praktiske problemstillinger)
  • være i stand til å anvende forskning og utviklingsmetoder på en uavhengig og selvstendig måte
  • være i stand til å vurdere forskjellige informasjonskilder med et kritisk blikk og kunne sette informasjonen inn i en strukturert sammenheng
  • være i stand til å utføre selvstendig forskings- og utviklingsprosjekter (med veiledning), i henhold til anerkjente akademiske og etiske standarder
  • være i stand til å formidle komplekse faglige problemstillinger ved å benytte relevante fagtermer innenfor de respektive fagfelt i cybersikkerhet
  • være i stand til å effektivt formidle fagteori og anvendelser, både muntlig og skriftlig, til fagfeller og andre mottakere (beslutningstakere, brukere, osv.)
  • kunne bidra med innovasjon og nye ideer i prosjekter innen cybersikkerhet

Vilkår for å gå opp til eksamen

Det vil være 10 obligatoriske veiledningsmøter i løpet av semesteret. I tillegg til dette må pressemeldingen være godkjent for å kunne gå opp til eksamen.

Undervisnings- og læringsformer

Oppgaven skal løses som selvstendig arbeid. Det vil bli gitt veiledning, og det vil være obligatoriske veiledningsmøter. Oppgaven skal løses individuelt eller i grupper på maksimum to studenter. 

Varigheten på oppgaven er normalt satt til ett semester, og den er normert til ca. 800 timers innsats per student. Oppgaven vil normalt bli gitt i vårsemesteret. Det kan søkes til fakultetet om muligheten for å utføre oppgaven i høstsemesteret, men dette betinger at studenten ellers tilfredsstiller alle krav og at det finnes ledige veiledere.

Studentevaluering

Emneansvarlig fastsetter i samråd med studenttillitsvalgt evalueringsform og om emnene skal ha midtveis- eller sluttevaluering i tråd med kvalitetssystemet kapittel 4.1.

Eksamen

Prosjektrapport og justernde muntlig. Muntlig kan justere karakteren en opp eller ned, teller 100%. Gradert karakter.

Reduksjon i studiepoeng

Innholdet i dette emnet dekkes helt eller delvis av annet emne. Tas ett av disse emnene i tillegg, reduseres studiepoengene som følger:

Emne Studiepoengreduksjon
IS-507 – Masteroppgave, cybersikkerhet 30
IKT525 – Masteroppgave, cybersikkerhet 30
Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 30. juni 2024 23:00:03