Undervisningsspråk

Norsk

Innhold

Følgende tema inngår i emnet:

  • Begreper innen folkehelse og livsmestring
  • Mat og helse-faget som folkehelsearena
  • Etiske problemstillinger knyttet til folkehelse og livsmestring i mat og helse
  • Praktisk matlaging med fokus på livsmestring
  • Planlegging og vurdering av undervisningsopplegg

Læringsutbytte

Etter gjennomført emne skal studenten:

  • Ha kunnskap om det tverrfaglige temaet folkehelse og livsmestring
  • Kunne reflektere over temaet folkehelse og livsmestring i mat og helse
  • Kjenne til sentrale utfordringer ved barn og unges forhold til mat
  • Kunne planlegge og kritisk vurdere undervisningopplegg i mat og helse knyttet til temaet folkehelse og livsmestring

Vilkår for å gå opp til eksamen

Deltakelse på obligatorisk undervisning og godkjente arbeidskrav.

Se nærmere informasjon i Canvas

Undervisnings- og læringsformer

Forelesninger, seminar, praktisk arbeid hjemme, selvstudium, innleveringsarbeid med veiledning og presentasjon. Undervisningen er nettbasert. Det er obligatorisk undervisning i emnet. Se nærmere informasjon i Canvas. 

Arbeidsomfanget i emnet er ca. 70 timer.

Studentevaluering

Emneansvarlig fastsetter i samråd med studenttillitsvalgt evalueringsform og om emnene skal ha midtveis- eller sluttevaluering i tråd med kvalitetssystemet kapittel 4.1. Informasjon om evalueringsform for emnet publiseres i Canvas.

Opptakskrav hvis tilbudt som enkeltemne

Godkjent lærerutdanning

Eksamen

Individuell muntlig eksamen. Vurderingsuttrykk: Bestått/ikke bestått.

Se nærmere informasjon i Canvas

Annen informasjon

Utgifter til innkjøp av matvarer må påregnes i forbindelse med praktisk arbeid hjemme.

Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 30. juni 2024 16:57:17