ERN915 Folkehelse og livsmestring i mat og helse
- Studiepoeng:
- 2.5
- Ansvarlig avdeling:
- Fakultet for helse- og idrettsvitenskap
- Emneansvarlig:
- Margrethe Røed
- Undervisningssemester:
- Vår, Høst
- Undervisningsspråk:
- Norsk
- Varighet:
- 1 semester
Undervisningsspråk
NorskInnhold
Følgende tema inngår i emnet:
- Begreper innen folkehelse og livsmestring
- Mat og helse-faget som folkehelsearena
- Etiske problemstillinger knyttet til folkehelse og livsmestring i mat og helse
- Praktisk matlaging med fokus på livsmestring
- Planlegging og vurdering av undervisningsopplegg
Læringsutbytte
Etter gjennomført emne skal studenten:
- Ha kunnskap om det tverrfaglige temaet folkehelse og livsmestring
- Kunne reflektere over temaet folkehelse og livsmestring i mat og helse
- Kjenne til sentrale utfordringer ved barn og unges forhold til mat
- Kunne planlegge og kritisk vurdere undervisningopplegg i mat og helse knyttet til temaet folkehelse og livsmestring
Vilkår for å gå opp til eksamen
Deltakelse på obligatorisk undervisning og godkjente arbeidskrav.
Se nærmere informasjon i Canvas
Undervisnings- og læringsformer
Forelesninger, seminar, praktisk arbeid hjemme, selvstudium, innleveringsarbeid med veiledning og presentasjon. Undervisningen er nettbasert. Det er obligatorisk undervisning i emnet. Se nærmere informasjon i Canvas.
Arbeidsomfanget i emnet er ca. 70 timer.
Studentevaluering
Emneansvarlig fastsetter i samråd med studenttillitsvalgt evalueringsform og om emnene skal ha midtveis- eller sluttevaluering i tråd med kvalitetssystemet kapittel 4.1. Informasjon om evalueringsform for emnet publiseres i Canvas.
Opptakskrav hvis tilbudt som enkeltemne
Godkjent lærerutdanning
Eksamen
Individuell muntlig eksamen. Vurderingsuttrykk: Bestått/ikke bestått.
Se nærmere informasjon i Canvas
Annen informasjon
Utgifter til innkjøp av matvarer må påregnes i forbindelse med praktisk arbeid hjemme.