Emnet er tilknyttet følgende studieprogram

  • Kostvariasjon i mat- og helsefaget

Undervisningsspråk

Norsk

Innhold

Sentrale temaer i utdanningen:

  • Cøliaki, glutenintoleranse og glutensensitivitet
  • Glutenfri matvarekunnskap og produkthåndtering
  • Hvordan få til best mulig glutenfritt bakeresultat i skolen
  • Inkluderende måltidspraksis
  • Praktisk organisering og mattrygghet
  • Skole - hjem samarbeid og elevmedvirkning

Læringsutbytte

Etter fullført utdanning skal studenten:

  • ha kunnskap om cøliaki og glutenfri kost
  • ha kjennskap til glutenfrie matvarer og produkter, deres egenskaper og håndtering av disse
  • kunne legge til rette for trygg håndtering av glutenfri mat i skolen
  • kunne lage vellykket og smakfull glutenfri bakst
  • kunne planlegge, gjennomføre og kritisk vurdere inkluderende måltidspraksis

Vilkår for å gå opp til eksamen

Deltakelse på obligatorisk samling og innleverte oppgaver.

Se nærmere informasjon i Canvas

Undervisnings- og læringsformer

Forelesninger, praktisk arbeid på kjøkken i undervisningssamling og hjemme, selvstudium, innleveringsarbeid, veiledning og presentasjon. Undervisningen er samlings- og nettbasert. Det er obligatorisk undervisning i emnet. Se nærmere informasjon i Canvas. 

Arbeidsomfanget er ca. 70 timer.

Studentevaluering

Emneansvarlig fastsetter i samråd med studenttillitsvalgt evalueringsform og om emnene skal ha midtveis- eller sluttevaluering i tråd med kvalitetssystemet kapittel 4.1. Informasjon om evalueringsform for emnet publiseres i Canvas.

Opptakskrav hvis tilbudt som enkeltemne

Generell studiekompetanse

Eksamen

Individuell mappeeksamen. Vurderingsuttrykk bestått/ ikke bestått.

Se nærmere informasjon i Canvas.

Annen informasjon

Utgifter til innkjøp av matvarer må påregnes i forbindelse med praktisk arbeid hjemme.

Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 17. juli 2024 22:58:57