ERN914 Glutenfritt i skolen
- Studiepoeng:
- 2.5
- Ansvarlig avdeling:
- Fakultet for helse- og idrettsvitenskap
- Emneansvarlig:
- Vigdis Guttormsen
- Undervisningssemester:
- Vår, Høst
- Undervisningsspråk:
- Norsk
- Varighet:
- 1 semester
Emnet er tilknyttet følgende studieprogram
- Kostvariasjon i mat- og helsefaget
Undervisningsspråk
NorskInnhold
Sentrale temaer i utdanningen:
- Cøliaki, glutenintoleranse og glutensensitivitet
- Glutenfri matvarekunnskap og produkthåndtering
- Hvordan få til best mulig glutenfritt bakeresultat i skolen
- Inkluderende måltidspraksis
- Praktisk organisering og mattrygghet
- Skole - hjem samarbeid og elevmedvirkning
Læringsutbytte
Etter fullført utdanning skal studenten:
- ha kunnskap om cøliaki og glutenfri kost
- ha kjennskap til glutenfrie matvarer og produkter, deres egenskaper og håndtering av disse
- kunne legge til rette for trygg håndtering av glutenfri mat i skolen
- kunne lage vellykket og smakfull glutenfri bakst
- kunne planlegge, gjennomføre og kritisk vurdere inkluderende måltidspraksis
Vilkår for å gå opp til eksamen
Deltakelse på obligatorisk samling og innleverte oppgaver.
Se nærmere informasjon i Canvas
Undervisnings- og læringsformer
Forelesninger, praktisk arbeid på kjøkken i undervisningssamling og hjemme, selvstudium, innleveringsarbeid, veiledning og presentasjon. Undervisningen er samlings- og nettbasert. Det er obligatorisk undervisning i emnet. Se nærmere informasjon i Canvas.
Arbeidsomfanget er ca. 70 timer.
Studentevaluering
Emneansvarlig fastsetter i samråd med studenttillitsvalgt evalueringsform og om emnene skal ha midtveis- eller sluttevaluering i tråd med kvalitetssystemet kapittel 4.1. Informasjon om evalueringsform for emnet publiseres i Canvas.
Opptakskrav hvis tilbudt som enkeltemne
Generell studiekompetanse
Eksamen
Individuell mappeeksamen. Vurderingsuttrykk bestått/ ikke bestått.
Se nærmere informasjon i Canvas.
Annen informasjon
Utgifter til innkjøp av matvarer må påregnes i forbindelse med praktisk arbeid hjemme.