Emnet er tilknyttet følgende studieprogram

Forkunnskapskrav

Studenten må ha bestått minst 130 studiepoeng i utdanningsplanen sin ved starten av det semesteret bachelorprosjektet gjennomføres. Tema og problemstilling for oppgaven skal godkjennes av Universitetet i Agder.

Innhold

Temaområde og problemstilling velges av studentene under veiledning. Fagmiljøet vil tilby en portefølje av prosjekter definert i samarbeid med næringsliv og offentlig sektor, men studentene kan også definere egne oppgaver. Prosjektet velges fortrinnsvis innenfor studiets hovedfordypningsområder. I hvilken grad prosjektoppgaver kan omfatte andre områder, avhenger av veiledningskapasiteten. Prosjektet utformes så langt det er mulig slik at det kan gjennomføres og utprøves i bedrifter slik erfaring med praktisk-industriell anvendelse av de teoretiske kunnskaper, og et innblikk i industriens behov på dette området oppnås.

Læringsutbytte

Etter å ha tatt dette emnet, skal studenten ha

  • fått erfaring i gjennomføring av en større prosjektoppgave innen energiområdet, inkludert planlegging og spesifikasjon av prosjektet

  • fått erfaring i å skrive en større prosjektrapport, herunder ha søkt opp relevante kilder, samt ha referert til de kilder som er brukt, i prosjektrapporten

  • demonstrert evne til å kunne anvende og syntetisere kunnskap og ferdigheter som er tilegnet tidligere i studiet

  • løst en konkret ingeniørmessig problemstilling innen energiområdet på en tilfredsstillende måte, eller å ha identifisert de problemområder som det må arbeides videre med for å finne en løsning

Vilkår for å gå opp til eksamen

Deltakelse i obligatorisk veiledning med minst 5 veiledningstimer enkeltvis eller i gruppe..

Undervisnings- og læringsformer

Selvstendig arbeid tilrettelagt med veiledning gruppevis. Obligatorisk veiledning minst 5 møter. Studentene skal i starten av prosjektet utforme en skriftlig prosjektplan med tidsangivelser for milepæler i prosjektet. Denne skal leveres til veileder(e) innen angitt tidsfrist. Bachelorprosjektet gjennomføres normalt i vårsemesteret. Fakultetet kan etter søknad godkjenne at bachelorprosjektet gjennomføres i høstsemesteret dersom studenten oppfyller forkunnskapskravene og det er tilgjengelig veiledningskapasitet for prosjektet.

Arbeidsomfang for gjennomsnittsstudenten er beregnet til 27 timer per studiepoeng.

Studentevaluering

Emneansvarlig fastsetter i samråd med studenttillitsvalgt evalueringsform og om emnene skal ha midtveis- eller sluttevaluering i tråd med kvalitetssystemet kapittel 4.1.

Eksamen

Prosjektrapport utført i gruppe, med muntlig presentasjon og forsvar av prosjekt. Gradert karakter for det samlede arbeid. Presentasjonen og forsvar av prosjektet kan gi grunnlag for individuell karakterjustering. Oppgaven skal være levert innenfor normert tid. Det er ikke anledning til å levere forbedret versjon av tidligere oppgaver i forbindelse med ny eller utsatt eksamen.

Reduksjon i studiepoeng

Innholdet i dette emnet dekkes helt eller delvis av annet emne. Tas ett av disse emnene i tillegg, reduseres studiepoengene som følger:

Emne Studiepoengreduksjon
ENE306 – Bacheloroppgave, fornybar energi 20
ENE300 – Hovedprosjekt energiteknikk 15
Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 18. juli 2024 04:05:25