Emnet er tilknyttet følgende studieprogram

Undervisningsspråk

Norsk

Forkunnskapskrav

Bachelorgrad eller tilsvarende utdanning av minst 180 studiepoengs omfang og minst to års relevant yrkespraksis etter endt utdanning.

Anbefalte forkunnskaper

Det anbefales gode kunnskaper i engelsk

Innhold

I årene som kommer vil mange bransjer formes av en rekke nye reguleringer som samlet sett vil forme virksomheters markedsutsikter i betydelig grad, inkludert reguleringer knyttet til avfall, utslipp, miljømessige og sosiale forhold hos underleverandører og ikke minst i finanssektoren. Dette innebærer samtidig krav om mer omfattende rapportering av ikke-finansiell informasjon om virksomheters aktivitet. 

Dette emnet gir en oversikt over politiske og regulatorisk trender som ligger bak disse kravene og gir en gjennomgang av ulike tilnærminger til utarbeidelse av ikke-finansiell informasjon i en finansiell kontekst. I tillegg til finansielle institusjoner og EFRAG vil oppmerksomheten være rettet mot standardsettende organisasjoner som ISSB og GRI, og ikke minst rapporterende virksomheter. Interessenters etterspørsel etter, og bruk av beslutningsrelevant ESG-informasjon utgjør også en viktig del av emnet.

Læringsutbytte

Etter fullført emne skal studenten kunne:

  • identifisere og oppsummere hvordan internasjonale trender knyttet til bærekraft og grønn industripolitikk påvirker krav til virksomheters rapportering av ikke-finansiell informasjon (ESG)
  • gjøre rede for EUs krav til ESG-rapportering (inkludert EUs taksonomi) og konsekvenser for selskaper og finansielle produkter.
  • sammenligne og drøfte ulike standarder for ESG-rapportering og internasjonal harmonisering av ESG-rapportering 
  • forklare hvordan ESG-indikatorer kan påvirke investors verdsettelse av virksomheter

Vilkår for å gå opp til eksamen

Obligatoriske oppgave(r). Det kan for eksempel være muntlige og/eller skriftlige presentasjoner underveis. Mer informasjon gis ved oppstart.

Undervisnings- og læringsformer

En kombinasjon av fysiske og digitale seminarsamlinger med mulighet for bedriftsbesøk, caseoppgaver og studentpresentasjoner.

Emnet har et estimert arbeidsomfang på rundt 270 timer.

Studentevaluering

Studieprogramleder i samråd med studenttillitsvalgt fastsetter evalueringsform og emnene skal ha midtveis- og sluttevaluering, jf. Kvalitetssystemet kapittel 4.1. informasjon om evalueringsform for emnet publiseres i Canvas.

Tilbys som enkeltemne

Nei, tilbys som videreutdanning

Eksamen

5 dagers hjemmeeksamen. Bokstavkarakter

Annen informasjon

Ansvarlig fakultet

Handelshøyskolen ved UiA

Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 30. juni 2024 16:56:15