TFL203 Sosialt entreprenørskap og innovasjon i ernæringsarbeid
- Studiepoeng:
- 10
- Ansvarlig avdeling:
- Fakultet for helse- og idrettsvitenskap
- Emneansvarlig:
- Ida Ulrikke Valand
- Undervisningssemester:
- Høst
- Undervisningsspråk:
- Norsk
- Varighet:
- 1 semester
Emnet er tilknyttet følgende studieprogram
Undervisningsspråk
NorskAnbefalte forkunnskaper
Anbefalte forkunnskaper
-
ERN138 Mat, næringsstoffer og kostholdsanbefalinger
-
ERN137 Introduksjon til samfunnsrettet ernæringsarbeid
-
SY-124 Kroppens anatomi, fysiologi og biokjemi
-
ERN139 Ernæring og metabolisme
-
ERN136 Ernæringspolitikk
-
HEL103 Folkehelserettet planleggings- og prosjektarbeid
Innhold
Sosialt entreprenørskap
-
Innovasjon knyttet til ernæringsarbeid
-
Prosjekt/prosjektarbeid
-
Samarbeid med privat, offentlig og/eller frivillig sektor
-
Ulike roller i prosjektteam
-
Forretningsmodell og markedsføring
-
Budsjett og regnskap
-
Innovasjonscamp
Læringsutbytte
Etter fullført emne skal studentene:
-
vite hva som ligger i begrepene entreprenørskap, sosialt entreprenørskap og innovasjon
-
kunne se mulighetene for innovasjon relatert til ulike typer ernæringsarbeid
-
kunne initiere og etablere samarbeid med relevante aktører innenfor ernæringsarbeid
-
kunne planlegge, gjennomføre og avslutte et prosjekt med bærekraft i fokus
-
kunne formidle erfaringer og innsikt fra gjennomført sosialt entreprenørskapsprosjekt og foreslå forbedringer
-
kunne kritisk vurdere etiske og faglige aspekter ved sosialt entreprenørskap som arbeidsform innenfor samfunnsrettet ernæringsarbeid
Vilkår for å gå opp til eksamen
For å gå opp til eksamen må studenten ha:
- Godkjent deltakelse på obligatorisk undervisning
- Godkjent prosjektskisse/prosjektplan.
Nærmere informasjon finnes i Canvas
Undervisnings- og læringsformer
Arbeidsformene er forelesninger, selvstudium, seminarer, gruppearbeid med presentasjon og samarbeidslæring. Studentene skal planlegge, gjennomføre og avslutte et sosialt entreprenørskapsprosjekt. Faglærere ved universitetet og personer fra privat, offentlig og/eller frivillig sektor vil gi studentene undervisning, veiledning og oppfølging. Nærmere informasjon finnes i Canvas. Arbeidsomfanget i emnet er beregnet til 285 timer.
Studentevaluering
Emneansvarlig fastsetter i samråd med studenttillitsvalgt evalueringsform og om emnene skal ha midtveis- eller sluttevaluering i tråd med kvalitetssystemet kapittel 4.1.
Eksamen
Rapport fra det sosiale entreprenørskapsprosjektet. Rapporten utarbeides og leveres i gruppe. Vurderingsuttrykk: Bestått/Ikke bestått. Det gis samlet karakter for hele gruppen. Nærmere informasjon finnes i Canvas
Reduksjon i studiepoeng
Innholdet i dette emnet dekkes helt eller delvis av annet emne. Tas ett av disse emnene i tillegg, reduseres studiepoengene som følger:
Emne | Studiepoengreduksjon |
---|---|
TFL120 – Entreprenørskap i mat og ernæring | 5 |