Emnet er tilknyttet følgende studieprogram

Undervisningsspråk

Norsk.

Forkunnskapskrav

Grunnleggende kunnskaper innen prosjektledelse og/eller organisasjonsteori.

Innhold

Dette emnet tar for seg interne prosjekt. inerne progsjekt har en intern " kunde", i motsetning til eksterne prosjekt, som har en ekstern kunde. Moderne virksomheter bruker interne prosjekt til å planlegge og gjennomføre omstilling og innovasjon: f.eks. innføring av et nytt IKT-system, oppgradering av produksjonsutstyr, omorganisering eller produktutvikling. Interne prosjekt er forankret i virksomhetens strategi og påvirker medarbeidere, teknologi og organisering. Emnet bygger på perspektiv innenfor organisajon og ledelse og nyere forskning innenfor faget prosjektledelse.

Læringsutbytte

Etter fullført emne, skal studenten:

  • Forklare hvorfor virksomheter i økende grad bruker interne prosjekt til strategisk endring, utvikling og omstilling - i offentlig så vel som i privat sektor.

  • Gjøre rede for samspillet mellom basisorganisasjonen og det interne prosjektet, særlig i samband med endrings- og innovasjonsprosesser.

  • Diskutere roller, faser og orgnisatoriske prosesser av betyding for proteføljeledelse, prosjektsuksess og gevinstrealisering.

  • Drøfte utfordninger knyttet til ledelse av prosjektgrupper.

Undervisnings- og læringsformer

Emnet undervises gjennom tradisjonelle forelesninger. Emnet har et forventet arbeidsomfang på rundt 200 timer.

Studentevaluering

Emneansvarlig i samråd med studenttillitsvalgt fastsetter evalueringsform og om emnene skal ha midtveis- eller sluttevaluering, jf. kvalitetssystemet kapittel 4.1. Informasjon om evalueringsform for emnet publiseres i Canvas.

Eksamen

En individuell skriftlig hjemmeeksamen over ca. 2 uker. Bokstavkarakterer.

Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 18. juli 2024 03:04:42