Emnet er tilknyttet følgende studieprogram

Undervisningsspråk

Norsk eller engelsk. Emnet undervises på engelsk dersom det er utvekslingsstudenter som følger emnet.

Anbefalte forkunnskaper

Det er en forutsetning at studentene har forkunnskaper tilsvarende IKT101-G Grunnleggende softwareutvikling. I tillegg bør de ha gode kunnskaper i Linux.

Innhold

Det vil bli gjennomgått en del vanlige angrepsmåter en inntrenger i et nettverk vil kunne benytte seg av. I den sammenheng vil en del verktøy og programmer som brukes i sårbarhetskontroller og inntrengning i nettverk (som f.eks. netcat, wireshark, nmap, ettercap, metasploit) bli gjennomgått. Etikk i forbindelse med sårbarhetskontroll inngår i emnet.

Læringsutbytte

Etter fullført emne skal studenten:

  • Ha kjennskap til hvordan man kan prøve ut sikkerheten i nettverk og kunne anvende en del av de vanligste verktøy som finnes for å undersøke og prøve ut dette.
  • Forstå betydningen av etisk fremferd

Vilkår for å gå opp til eksamen

Obligatoriske øvingsoppgaver må være godkjent for å kunne gå opp til eksamen. Oversikt over obligatoriske øvingsoppgaver gis ved semesterstart i Canvas.

Undervisnings- og læringsformer

Forelesninger, labøvinger og gruppeprosjekt. Øvingene foregår i datalaben på spesielt tilpassede maskiner. Avdelingsingeniør, studentassistent og/eller faglærer er til stede. Det gis opplæring i utvikling og bruk av fagrelatert programvare og maskinvare. Klassene deles i grupper av hensiktsmessig størrelse slik at alle studentene skal ha tilgang til nødvendig utstyr og den hjelpen de trenger til å løse oppgavene. Enkelte av øvingene foregår som gruppearbeid.

Forventet arbeidsbelastning for gjennomsnittsstudenten er 27 timer pr studiepoeng.

Studentevaluering

Emneansvarlig fastsetter i samråd med studenttillitsvalgt evalueringsform og om emnene skal ha midtveis- eller sluttevaluering i tråd med kvalitetssystemet kapittel 4.1.

Tilbys som enkeltemne

Ja. Med forbehold om ledig plass/kapasitet.

Opptakskrav hvis tilbudt som enkeltemne

Generell studiekompetanse med R1, R2 og Fysikk 1 eller tilsvarende, eller ettårig forkurs for ingeniørutdanning.

Eksamen

Mappe. Gradert karakter. 

Reduksjon i studiepoeng

Innholdet i dette emnet dekkes helt eller delvis av annet emne. Tas ett av disse emnene i tillegg, reduseres studiepoengene som følger:

Emne Studiepoengreduksjon
DAT234 – Scripting og hacking 5
Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 30. juni 2024 20:48:56