Emnet er tilknyttet følgende studieprogram

  • Emner uten studieprogramtilhørighet

Undervisningsspråk

Norsk

Innhold

Kunstig intelligens blir stadig mer utbredt i det moderne samfunn. Utviklingen, introduksjonen og samspillet vårt med AI-teknologier i alle fagområder vil bare akselerere. Det er derfor avgjørende at studenter i alle fagområder blir kjent med noen grunnleggende begreper innenfor AI. Dette emnet vil gi en grunnleggende oversikt over maskinlæringsparadigmer og deres anvendelser, og diskutere mulighetene og begrensningene ved AI, også med hensyn til FNs bærekraftsmål og utfordringene knyttet til aksept av AI i samfunnet. Gjesteforelesere vil bli invitert for å gi informative presentasjoner om virkelige anvendelser av AI. Studentene oppfordres til å vurdere potensielle anvendelser av AI innenfor sitt fagområde. Et ikke-programmeringsprosjekt vil gi dem praktisk erfaring med å utvikle en AI-applikasjon.

Læringsutbytte

Etter fullføring av dette emnet vil studentene

  • ha tilegnet seg kunnskap om grunnleggende kunstig intelligens (AI) og historie, terminologi, de viktigste AI-paradigmer, og en oversikt over AI-applikasjoner

  • kunne forstå, oppsummere og rapportere om AI-applikasjoner innenfor sitt fagområde

  • kunne analysere aspekter og evaluere perspektiver av AI-bruk innenfor sitt fagområde og vurdere dette i lys av samfunnspåvirkning og FNs bærekraftsmål

  • ha utviklet en AI-applikasjon ved hjelp av verktøy, uten behov for programmering

Undervisnings- og læringsformer

Emnet undervises med fysiske forelesninger på Campus Kristiansand. Forelesningene streames for studenter som ikke kan møte på campus. I emnet inngår det også gruppearbeid og kursoppgaver. Forventet arbeidsbelastning er 67,5 timer.

Studentevaluering

En digital evaluering vil bli organisert i samsvar med kvalitetssystemet for utdanning, kapittel 4.1.

Tilbys som enkeltemne

Ja

Eksamen

Mappevurdering. Karakteren bestått/ikke bestått. Mer informasjon om mappe vil bli gitt i Canvas. Det vil ikke bli arrangert utsatt eksamen for mappen.

Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 18. juli 2024 07:48:33