Emnet er tilknyttet følgende studieprogram

Undervisningsspråk

Norsk

Anbefalte forkunnskaper

Teoriemnene må normalt være gjennomført før man kan få veiledning i forbindelse med masteroppgave.

Innhold

Innhold vil i hovedsak knytte seg til studentens valgte problemstilling og til studentens arbeid med denne. Gjennom arbeidet med masteroppgaven skal studenten ta i bruk den teoretiske, analytiske og metodiske kompetansen de har tilegnet seg gjennom studiet. Det legges vekt på en eksplisitt kobling av teori og empiri.

Læringsutbytte

Etter å ha fullført masteroppgaven skal studenten

  • Kunne utforme en problemstilling og kunne svare på denne ved hjelp av forskningsmetoder og teoretiske perspektiver

  • Kunne tilegne seg kunnskaper knyttet til det fagområdet de arbeider med, og til den forskningsmessige konteksten det valgte temaet er en del av

  • Ha inngående kunnskaper og ferdigheter om hvordan et vitenskapelig arbeid planlegges og gjennomføres

  • Kunne formidle resultater av forsknings- og utviklingsprosjekt

Vilkår for å gå opp til eksamen

I forbindelse med masteroppgaven vil det bli holdt obligatoriske seminarer. Det skal utarbeides en prosjektskisse, som skal godkjennes for å få rett til veiledning i forbindelse med oppgaven. Før innlevering skal masteroppgaven legges frem muntlig på et seminar, der både arbeidet med oppgaven og hovedfunn presenteres.

Undervisnings- og læringsformer

Masteroppgaven er i utgangspunktet et individuelt arbeid. Studentene har krav på veiledning og vil få oppnevnt en hovedveileder. Forholdet mellom student og veileder blir regulert i en veiledningskontrakt.

Studentevaluering

Emneevaluering gjennomføres som midtveisevaluering og i tråd med normalordningen i kvalitetssikringssystemet kapittel 2.1.1, dersom ikke andre opplysninger gis ved semesterstart.

Eksamen

Masteroppgaven teller 100%. Gradert karakter.

Annen informasjon

Det er utarbeidet egne retningslinjer for masteroppgaven om omfang, innhold, gjennomføring, prosedyrer, veiledning, pensum, form, innlevering, vurdering, opphavsrett og offentlighetskrav m.m. Kopi av retningslinjene kan fås ved henvendelse til fakultetet, de er også tilgjengelige i emnerommet i Canvas.

 

Masteroppgaven vil bli vurdert av veileder og ekstern sensor. Sensurfrist for master oppgave er 6 uker fra innlevering. Se også info om masteroppgaver på UiAs nettsider.

Reduksjon i studiepoeng

Innholdet i dette emnet dekkes helt eller delvis av annet emne. Tas ett av disse emnene i tillegg, reduseres studiepoengene som følger:

Emne Studiepoengreduksjon
SV-511 – Masteroppgave i samfunnskunnskap 30
Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 1. juli 2024 02:50:13