Undervisningsspråk

Norsk.

Anbefalte forkunnskaper

Minimum 60 studiepoeng innen studiets fagområde, samt samfunnsfaglig metode, for eksempel ME-100.

Innhold

Emnet er todelt, og innledes med en seminarrekke fulgt av en praktisk øvelse i statsvitenskapelig analyse. Seminarrekken vil fokusere på å utvikle et kritisk forhold til vitenskapsteoretiske posisjoner og til samfunnsvitenskapelige metoder, forskningstradisjoner og modeller.

Emnets hoveddel vil ligge i en praktisk øvelse i statsvitenskapelig analyse i form av en bacheloroppgave. Studenten skal anvende den teoretiske, analytiske og metodiske kunnskapen som er opparbeidet gjennom studiet til å avgrense tema, formulere problemstilling, gjennomføre en analyse, og rapportere dette i en skriftlig bacheloroppgave.

Læringsutbytte

Etter fullført emne skal studenten:

  • Kunne formulere en problemstilling

  • Kunne gjennomføre en faglig analyse av problemstillingen

  • Kunne rapportere arbeid og resultater i et større skriftlig arbeide

  • Kritisk kunne vurdere aktuelle kilder og referere sine kilder med nøyaktighet

  • Ha et bevisst forhold til etiske problemstillinger knyttet til sitt arbeid

Vilkår for å gå opp til eksamen

Innlevering av prosjektskisse og deltakelse i obligatorisk veiledning. Nærmere informasjon gis i Canvas ved semesterstart.

Undervisnings- og læringsformer

Undervisningen vil bestå av forelesninger, gruppeseminar og veiledning. Emnet baserer seg hovedsakelig på studentens egeninnsats og selvstendige arbeid med oppgaven.

Informasjonsutveksling mellom faglærer(e), studenter og administrasjon vil skje gjennom vårt eget virtuelle klasserom i Canvas. Materiale som distribueres på Canvas er ment som et supplement, ikke en erstatning, for deltakelse på forelesning, seminar og i veiledning. Noe obligatorisk oppmøte og deltakelse bør påberegnes.

Totalt arbeidsomfang er 540 timer.

Studentevaluering

Emneansvarlig i samråd med studenttillitsvalgt fastsetter evalueringsform og om emnene skal ha midtveis- eller sluttevaluering, jf. kvalitetssystemet kapittel 4.1.

Eksamen

Individuell oppgave med gradert karakter, A-F.

Reduksjon i studiepoeng

Innholdet i dette emnet dekkes helt eller delvis av annet emne. Tas ett av disse emnene i tillegg, reduseres studiepoengene som følger:

Emne Studiepoengreduksjon
ST-204 – Bacheloroppgave i statsvitenskap 10
Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 1. juli 2024 02:49:49