Emnet er tilknyttet følgende studieprogram

  • Utvekslingsstudent inn

Undervisningsspråk

Norsk

Anbefalte forkunnskaper

45 studiepoeng nordisk språk og litteratur eller tilsvarende. Studenter må være i stand til å følge undervisning på norsk og lese pensumlitteratur på norsk, dansk og svensk.

Innhold

Emnestudium innenfor nordisk språkvitenskap. Det faglige innholdet vil kunne variere fra år til år, men har nyere språkvitenskapelig forskning som grunnlag og utgangspunkt. Fokus vil ligge på nordiske språk, med vekt på for eksempel språksystem, tale og skrift, variasjon, forskjeller og likheter, språkhistorie, språksosiologi og sosiolingvistikk, nabospråkforståelse og nabospråk i skolen.

Læringsutbytte

Etter fullført emne skal studentene kunne vise dypere innsyn i og ha detaljerte kunnskaper om et eller flere emneområde innenfor nordisk språkvitenskap, som kan fylle ut de mer allmenne kunnskaper som en får på lavere nivå. De skal her ha utvikla innsikter i et teoretisk rammeverk, og de skal kunne reflektere over og drøfte dette, og de skal ha ferdigheter i å bruke den teoretiske kunnskapen analytisk.

Vilkår for å gå opp til eksamen

Godkjent muntlig innlegg, eventuelt tilsvarende oppgave, som går fram av informasjon ved semesterstart.

Undervisnings- og læringsformer

Seminar og gruppearbeid. Emnet har et forventet arbeidsomfang på 400 timer

Studentevaluering

Emneansvarlig fastsetter i samråd med studenttillitsvalgt evalueringsform og om emnene skal ha midtveis- eller sluttevaluering i tråd med kvalitetssystemet kapittel 4.1.

Eksamen

Individuell 6-timers skriftlig eksamen under tilsyn. Gradert karakter. Eksamen skal skrives på norsk eller et annet skandinavisk språk (dansk eller svensk). Ordbok er tillatt. I vurderinga vil det bli lagt vekt på faglig innhold, kommunikativ kompetanse og tilfredsstillende språkføring.

Annen informasjon

Emnet inngår ikke i studieprogram ved Universitetet i Agder. Emnekoden er beregna på utvekslingsstudenter som skal bygge inn 15 studiepoeng (eller mer) norsk i utdannelsen ved sin hjemmeinstitusjon. Emnet kan derfor ikke inngå som en del av norskstudiet for framtidige lærere i norsk grunnskole og videregående skole.

Reduksjon i studiepoeng

Innholdet i dette emnet dekkes helt eller delvis av annet emne. Tas ett av disse emnene i tillegg, reduseres studiepoengene som følger:

Emne Studiepoengreduksjon
NOU210 – Emnestudium i nordisk språk for utvekslingsstudenter 15
NO-210 – Emnestudium i nordisk språk 15
NO-213 – Emnestudium i nordisk språk 15
NO-218 – Språk i Norden 15
NOU218 – Språk i Norden for utenlandske studenter 15
NO-207 – Emnestudium i nordisk språk 10
NOU207 – Emnestudium i nordisk språk for utvekslingsstudenter 10
Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 1. juli 2024 02:47:35