Emnet er tilknyttet følgende studieprogram

Forkunnskapskrav

MUR402 Individuell utøving og interpretasjon I.

Innhold

Emnet gir studentene mulighet til å fordype seg på sitt hovedinstrument/hovedområde innenfor valgt spesialisering, og repertoaret skal fastsettes i samarbeid med hovedinstrumentlærer/veileder. Dette kan også omfatte improvisasjon, egne komposisjoner, adapsjoner (remikser) og arrangement.

Sentralt i emnet står praktisk utøvelse av musikk, herunder hovedinstrumentundervisning, interpretasjon, musikkproduksjon og konsertformidling. I emnet legges det vekt på individualitet, kunstnerisk egenart og musikalsk identitet, og det skal gi studentene bredere kunnskap om fagområdet musikk.

I spesialiseringen Utøvende rytmisk musikk gis det gruppevis veiledning med vekt på etablering av eget kunstnerisk virke, samt tematikk som mental helse og musikalsk formidling.

I spesialiseringen Elektronisk musikk legges det vekt på komposisjon/låtskriving og skapende bruk av musikkteknologi. I tillegg vil det arbeides med utøvende virksomhet i form av konserter, musikkproduksjon og kreativt studioarbeid.

I spesialiseringen World Music legges det vekt på konsertformidling og kunstnerisk egenart, uttrykk og presentasjon. Det vil også være vekt på etnologi, historiske og stilistiske særtrekk fra ulike lands tradisjonsmusikk.

I spesialiseringen Songwriting legges det vekt på å utvikle og tydeliggjøre egne kompositoriske ideer gjennom arbeid med ulike arrangerings- og komposisjonsteknikker. Studentene får presentert ulike stilistiske elementer i tillegg til å rette fokus mot egne musikalske ideer og å plassere disse i en kontekst.

Læringsutbytte

Etter fullført emne skal studenten:

  • ha inngående kunnskap om selvstendige arbeidsmetoder i forhold til sitt hovedinstrument/hovedområde 

  • kunne arbeide selvstendig, målrettet og reflektert med kunstneriske utfordringer

  • kunne anvende relevante metoder for kunstnerisk utviklingsarbeid på en selvstendig måte innenfor musikkfeltet

  • kunne anvende sine kunnskaper og ferdigheter for å gjennomføre avanserte kunstneriske prosjekter innenfor et spesialisert område 

Vilkår for å gå opp til eksamen

  • Godkjent fremmøte til obligatorisk undervisning

  • Godkjent obligatorisk oppgave

Nærmere informasjon gis i Canvas ved semesterstart.

Undervisnings- og læringsformer

For Utøvende rytmisk musikk, World Music og Songwriting gis individuell undervisning på hovedinstrument/hovedområde og gruppeundervisning i interpretasjon. Interpretasjonsundervisningen organiseres slik at både 1. og 2. års studenter er deltagere. I tillegg legges det opp til seminarer for studenter på World Music.

For Elektronisk musikk gis det individuell og gruppevis veiledning i utøvende virksomhet, komposisjon, programmering eller studioarbeid.

Deler av undervisningen er obligatorisk. Disse delene fremlegges i Canvas ved semesterstart.

Forventet arbeidsomfang er 27 timer pr studiepoeng.

Studentevaluering

Emneansvarlig fastsetter i samråd med studenttillitsvalgt evalueringsform og om emnene skal ha midtveis- eller sluttevaluering i tråd med kvalitetssystemet kapittel 4.1. Informasjon om evalueringsform for emnet publiseres i Canvas.

Tilgang for privatister

Nei

Tilbys som enkeltemne

Nei

Eksamen

Individuell eksamen bestående av to deler:

  • Del 1: Ulike lydproduksjoner på til sammen 10 minutter.

  • Del 2: Et refleksjonsnotat på inntil 1500 ord.

Nærmere informasjon gis i Canvas. Begge delene må være bestått for å bestå eksamen.

Karakteruttrykk: Bestått/ikke bestått

Reduksjon i studiepoeng

Innholdet i dette emnet dekkes helt eller delvis av annet emne. Tas ett av disse emnene i tillegg, reduseres studiepoengene som følger:

Emne Studiepoengreduksjon
MUR400 – Individuell utøving og interpretasjon 15
Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 30. juni 2024 02:52:17