Emnet er tilknyttet følgende studieprogram

Undervisningsspråk

Norsk

Anbefalte forkunnskaper

De obligatoriske emnene må normalt være gjennomført før man kan få veiledning i forbindelse med masteroppgaven.

Innhold

Emnets innhold er i hovedsak knyttet til studentenes selvvalgte problemstilling og til studentenes arbeid med denne. Gjennom arbeidet med masteroppgaven skal studenten ta i bruk den teoretiske, analytiske og metodiske kompetansen de har tilegnet seg gjennom studiet.

Læringsutbytte

Gjennom arbeid med masteroppgaven vil studenten:

  • ha evne til å gjennomføre et selvstendig, avgrenset forskningsprosjekt i tråd med gjeldende forskningsetiske normer
  • kunne anvende teorier og metoder innen fagområdet og arbeide selvstendig med datamateriell, analyse og problemløsning basert på disse
  • ha tilegnet seg kunnskap og spesialisert innsikt innen det aktuelle fagområdet masteroppgaven relateres seg til og den forskningsmessige konteksten til temaet
  • kunne utføre et forskningsarbeid innen gitte tidsrammer
  • kunne formidle resultater fra forsknings- og utviklingsprosjekter muntlig og skriftlig

Vilkår for å gå opp til eksamen

Signert veilederkontrakt og obligatorisk veiledning. Arbeidskrav må være bestått for å gå opp til eksamen. Nærmere presisering blir gitt i Canvas og i retningslinjer for masteroppgaven i sosialt arbeid..

Undervisnings- og læringsformer

Det er utarbeidet egne retningslinjer for masteroppgaven om omfang, innhold, gjennomføring, prosedyrer, veiledning, pensum, form, innlevering, vurdering, opphavsrett og offentlighetskrav m.m. Retningslinjene vil være tilgjengelige i emnerommet i Canvas.

Masteroppgaven er i utgangspunktet et individuelt arbeid. To studenter kan etter søknad skrive masteroppgave sammen. Forholdet mellom student og veileder blir regulert i en veiledningskontrakt. Forventet arbeidsomfang er 1620 timer.

I forbindelse med masteroppgaven vil det bli holdt obligatoriske seminarer. Studentene får tildelt en veileder

Studentevaluering

Emneansvarlig fastsetter i samråd med studenttillitsvalgt evalueringsform og om emnene skal ha midtveis- eller sluttevaluering i tråd med kvalitetssystemet kapittel 4.1. Informasjon om evalueringsform for emnet publiseres i Canvas.

Eksamen

Innlevering av skriftlig masteroppgave og justerende muntlig eksamen. Gradert karakter, A-F.  Muntlig eksamen tjener til en eventuell justering av den endelige karakteren, basert på en helhetsvurdering av masteroppgaven. Studentene vil få en samlet karakter etter at muntlig eksamen er gjennomført, i henhold til sensurfristen.

Mer informasjon om eksamen vil bli gjort tilgjengelig i emnerommet i Canvas.

Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 1. juli 2024 02:46:09