Emnet er tilknyttet følgende studieprogram

Forkunnskapskrav

ME-421 Vitenskapsteori, 10 sp

ME-422 Forskningsmetoder, design og analyse, 10 sp

 

Innhold

Tema/tidspunkt for valg: Masteroppgaven er en sentral del av studiet og utgjør et selvstendig vitenskapelig arbeid innenfor det valgte spesialiseringsområdet. Tema og problemstilling må ligge innenfor spesialsykepleierens fagområder og være knyttet til spesialsykepleierens funksjons- og ansvarsområde. Studentene kan allerede i 1. semester bestemme seg for tema.

Masteroppgaven utføres individuelt eller i grupper på inntil tre studenter.

Oppgavetyper, omfang og form: Masteroppgaven skal presenteres i form av enten a) monografi eller b) artikkelbasert masteroppgave som består av et manuskript i publiserbar form til et anerkjent internasjonalt vitenskapelig tidsskrift med referee-bedømmelse (fagfellevurdering), i tillegg til en sammenbinding. Sammenbindingen skal inneholde en utdyping av teoretisk referanseramme og metode.

I masteroppgaven inngår normalt to deler: 1) en empirisk del og 2) en del som utdyper de metodologiske og teoretiske delene som ligger til grunn for den empiriske studien.

Hvis artikkelformen velges skal sammenbindingen omfatte 5000-7000 ord. Omfanget av monografien skal være på 15000-20000 ord.

Masteroppgaven kan være et frittstående arbeid eller inngå som en avgrenset, men selvstendig del av et pågående forskningsprosjekt. Oppgaven kan skrives på skandinaviske språk eller på engelsk.

Det forutsettes at studentene har en grundig prosjektplan (forskningsprotokoll) for masteroppgaven. Prosjektplanen skal godkjennes av veileder. Det henvises til fakultetets masterhåndbok.

 

Læringsutbytte

Etter gjennomført masteroppgave skal studenten kunne dokumentere forståelse av sentrale forskningsprinsipper og vise evne til systematisk og kritisk analyse av problemstillinger og datatilfang. Studentene skal være i stand til å gi en instruktiv, klar og presis skriftlig og muntlig fremstilling av saksområdet.

Kunnskap

  • har oppdaterte teoretiske kunnskapen innen det temaet masteroppgaven omhandler

Ferdigheter

  • kan bruke relevante metoder for å kvalitetssikre innsamling og behandling av data knyttet til det aktuelle forskningsarbeidet i masteroppgaven

  • kan bidra til nytenkning innenfor forskning innen spesialsykepleie med spesialisering i anestesi-, barne-, intensiv- eller operasjonssykepleie (Masterhåndbok)

Generell kompetanse

  • kan redegjøre og forholde seg kritisk til metodiske utfordringer og vitenskapsteoretiske problemstillinger knyttet til det aktuelle forskningsarbeidet studenten har utført

Vilkår for å gå opp til eksamen

  • Godkjent problemstilling og prosjektplan

  • Godkjent deltakelse på obligatoriske seminarer og veiledning

  • Bestått alle forutgående emner i studiet unntatt Kliniske studier III

Se fakultets masterhåndbok.

 

Undervisnings- og læringsformer

Veiledning er en obligatorisk del av masteroppgaven og skal planlegges slik at studenten(e) i alle deler av forskningsprosessen har kontakt med sin veileder.

 

I arbeidet med masteroppgaven deltar studenten(e) på seminarer med tre obligatoriske fremlegg. 10 timer veiledning er obligatorisk. Deler av veiledningen kan foregå i gruppe. Det skrives en veiledningskontrakt med fakultetet.

 

Studentevaluering

Emneansvarlig i samråd med studenttillitsvalgt fastsetter evalueringsform og om emnene skal ha midtveis- eller sluttevaluering, jf. kvalitetssystemet kapittel 4.1. Informasjon om evalueringsform for emnet publiseres i Canvas.

Eksamen

Masteroppgaven med en muntlig høring vurderes med gradert karakter. Studenten(e) får først en gradert karakter på innlevert masteroppgave. Denne kan justeres med inntil én karakter etter muntlig presentasjon og samtale om oppgaven. Under den muntlige høringen skal studenten(e) innledningsvis gi en presentasjon av masteroppgaven. Resten av tiden skal være en individuell samtale om masteroppgaven, for eksempel sterke og svake sider ved det foreliggende arbeid. Dette vil vanligvis kunne ta ca. en time, med for eksempel 20-30 minutter presentasjon og 30-40 minutter samtale.
For utdypende informasjon, se fakultetets masterhåndbok

 

Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 30. juni 2024 02:51:19