Undervisningsspråk

Norsk

Innhold

Dette emnet skal gi studentene et godt grunnlag for å utforme et forskningsprosjekt og skrive den avsluttende masteroppgaven. Sentrale spørsmål er: (i) Hva er vitenskapelig metode, og hva kjennetegner de metodiske tilnærmingene innenfor humaniora og samfunnsfag? (ii) Hvilke forskningsTeetiske hensyn er det nødvendig å være oppmerksom på i planleggingen og gjennomføringen av masteroppgaven?  (iii) Hva er et forskningsdesign, og hvordan lager man en prosjektskisse?

Læringsutbytte

Etter fullført emne skal studentene

Kunnskap

  • ha innsikt i vitenskapelig metode innenfor humaniora og samfunnsfag og avansert kunnskap om metodiske tilnærminger knyttet til eget forskningsprosjekt
  • ha kunnskap om sentrale forskningsetiske problemstillinger og ha oversikt over gjeldende regler og retningslinjer på det forskningsetiske området

Ferdigheter

  • kunne utforme et forskningsdesign og skrive en prosjektskisse
  • kunne gjøre forskningsetiske vurderinger knyttet til eget arbeid

Generell kompetanse

  • kunne planlegge og igangsette et forskningsarbeid

Vilkår for å gå opp til eksamen

Studenten må ha deltatt på den obligatoriske samlingen (3-4 dager) i løpet av semesteret. Innlevering av et tentativt forslag til tema og problemstilling for masteroppgaven innen en nærmere angitt frist etter samlingen.

Gjennomført portprøve.

Nærmere informasjon vil bli gitt i Canvas.

Undervisnings- og læringsformer

En obligatorisk samling med foredrag og seminarer tidlig i semesteret. Lesning av et pensum på ca. 800 sider, sammensatt av et felles pensum og en spesifikk litteratur knyttet til det fagfeltet studenten arbeider innenfor, valgt i samråd med veileder. Med grunnlag i den innledende metodeundervisningen skal studenten i samråd med en oppnevnt veileder utarbeide en prosjektskisse for sin avsluttende masteroppgave. Skissen skal være på 6-8 sider og redegjøre for oppgavens problemstilling, kildegrunnlag, metodiske og teoretiske tilnærming, samt tidligere forskning på det aktuelle feltet. I den grad prosjektet reiser forskningsetiske spørsmål, skal også disse drøftes. Arbeidsomfanget er beregnet til ca. 270 timer.

Studentevaluering

Emneansvarlig fastsetter i samråd med studenttillitsvalgt evalueringsform og om emnene skal ha midtveis- eller sluttevaluering i tråd med kvalitetssystemet kapittel 4.1.

Eksamen

Prosjektskisse på 6-8 sider. Bestått/ikke bestått. Studentene får også en skriftlig tilbakemelding.

Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 1. juli 2024 02:46:05