Emnet er tilknyttet følgende studieprogram

Forkunnskapskrav

For å få starte på masteroppgave, må minst 75 studiepoeng i utdanningsplanen være bestått før starten på det semesteret masteroppgaven skal skrives. Emner som masteroppgaven bygger videre på, må være bestått. Tema og problemstilling for oppgaven skal godkjennes av Universitetet i Agder.

Innhold

Masteroppgaven skal være et selvstendig arbeid innenfor et sentralt fagområde i studiet. Arbeidet skal være forskningspreget og øke forståelsen for utførelse og ledelse av større multidisiplinære utviklingsprosjekter. Da det er snakk om multidisiplinære produkter, bør det inngå elementer fra flere fagområder. Det gjennomføres en forstudie som kan være litteratursøk, innledende undersøkelser eller opplæring innen aktuelle områder og teknikker. Det leveres en rapport med preg av en forskningsrapport som beskriver problemet, løsningene, resultatene og arbeidet. Prototyper og/eller produkter innleveres også. Oppgaven presenteres muntlig offentlig.

Prosjektene hentes om mulig fra næringsliv og industri.

Læringsutbytte

Studentene skal etter fullført masteroppgave være i stand til å planlegge og gjennomføre større prosjekter logisk og effektivt, samt rapportere og presentere resultatene på en profesjonell måte. Gjennom arbeidet med masteroppgaven og metodeseminaret som inngår i arbeidet, vil dessuten studenten ha lært å vurdere forskning og vitenskapelige publikasjoner samt ha tilegnet seg nødvendig grunnlag for å dokumentere fremtidige utviklings- og forskningsarbeider.

Vilkår for å gå opp til eksamen

Det er obligatorisk deltakelse i minst 5 veiledningsmøter.

Undervisnings- og læringsformer

Selvstendig og individuelt arbeid under veiledning. Masteroppgaven gjennomføres normalt innenfor en tidsbegrenset periode på ett semester, tilsvarende 810-900 arbeidstimer for studenten. Det er obligatorisk frammøte til minst 5 veiledningstimer. Forøvrig vises det til en egen avtale om veiledning og krav til masteroppgaven m.m. Masteroppgaven legges normalt til vårsemesteret. Etter individuell søknad kan fakultetet vurdere om det gis anledning til å skrive masteroppgave i høstsemesteret. Dette forutsetter at studenten oppfyller forkunnskapskravene, men vil ikke være aktuelt dersom det ikke er ledig veiledningskapasitet.

Studentevaluering

Emneevaluering gjennomføres som midtveisevaluering og i tråd med normalordningen i kvalitetssikringssystemet kapittel 2.1.1.
En eventuell sluttevaluering kan gjennomføres ved behov

Eksamen

Skriftlig rapport der produkter, programvare eller prototyper kan inngå. Masteroppgaven skal presenteres muntlig før karakterfastsettelse. Gradert karakter. Retningslinjer for vurdering opplyses ved semesterstart.

Det er ikke anledning til å levere forbedret versjon av tidligere oppgaver i forbindelse med ny eller utsatt eksamen.

Reduksjon i studiepoeng

Innholdet i dette emnet dekkes helt eller delvis av annet emne. Tas ett av disse emnene i tillegg, reduseres studiepoengene som følger:

Emne Studiepoengreduksjon
MAS517 – Masteroppgave i mekatronikk 30
Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 30. juni 2024 02:51:02