Emnet er tilknyttet følgende studieprogram

Undervisningsspråk

Undervisningsspråket er norsk.

Forkunnskapskrav

LFT104 og LFT102

Innhold

Emnet innebærer flere produksjoner som vektlegger ulike aspekter og inviterer til forskjellige muligheter ved filmproduksjon. Det legges vekt på arbeid med fortellertekniske grep. I løpet av semesteret gjennomføres både kortere og lengre produksjoner og flere typer av samarbeid.

Læringsutbytte

Etter fullført emne skal studentene

  • ha innsikt i idéarbeid, manusutvikling og planlegging for filmproduksjon

  • ha utvikla ferdigheter knytta til opptak, regi, klipp og etterarbeid

  • ha evne til refleksjon omkring fortellertekniske grep, prosjektbasert arbeid og erfaring med gruppeprosesser

  • kunne anvende et nødvendig begrepsapparat for å omtale film skriftlig

Vilkår for å gå opp til eksamen

  • Godkjent krav til obligatorisk frammøte, samt godkjente øvingsoppgaver

  • Godkjent rapport fra studietur eller alternativt opplegg

  • Godkjent midtveisfilm og godkjent individuell midtveisrapport

Undervisnings- og læringsformer

Undervisningen blir gitt i form av seminarer, veiledning, praktiske verksted og øvingsoppgaver. Studentene får prøvd seg i ulike roller i filmproduksjon, både i manus, regi, kameraarbeid og klipping. Emnet innebærer også fokuserte verksted med gjesteforelesere med relevant praktisk og teoretisk erfaring innen filmproduksjon. Det er 80 % obligatorisk oppmøte i verkstedarbeid. øvingsoppgaver og i filmproduksjonsdelene. Detaljert oversikt over obligatorisk oppmøte vil framgå av semesterplanene. Parallelt med det praktiske filmarbeidet jobber studentene med refleksjon og analyse knyttet til eget arbeid. Dette arbeidet kommer til uttrykk i en rapport som inngår i filmproduksjonen.

Det vil bli lagt opp til en studietur til en nasjonal filmfestival i løpet av semesteret. Utgifter knyttet til reisen må dekkes av studenten selv. Det vil bli gitt tilbud om alternative opplegg for studenter som ikke har anledning til å delta på studieturen.

Emnet har et forventet arbeidsomfang på 400 timer.

Studentevaluering

Emneansvarlig i samråd med studenttillitsvalgt fastsetter evalueringsform og om emnene skal ha midtveis- eller sluttevaluering, jf. kvalitetssystemet kapittel 4.1.

Eksamen

Filmproduksjon og individuelt forfatta rapport. Filmproduksjonen teller 60 prosent av samla karakter, rapporten 40 prosent. Begge eksamensdelene må være bestått for å få gyldig karakter. Gradert karakter.

Reduksjon i studiepoeng

Innholdet i dette emnet dekkes helt eller delvis av annet emne. Tas ett av disse emnene i tillegg, reduseres studiepoengene som følger:

Emne Studiepoengreduksjon
LFT201 – Filmsjangre og filmproduksjon 10
LFT110 – Filmproduksjon og filmfortelling 10
Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 1. juli 2024 02:45:05