Emnet er tilknyttet følgende studieprogram

Undervisningsspråk

Norsk

Forkunnskapskrav

Det forutsettes at studenten har fullført de to første årene på studiet, i tillegg til BV-300 og BV-304.

Innhold

Emnet gir en grundig juridisk metodeforståelse for hva man bygger på, og hvordan man resonnerer, når man tar stilling til rettslige spørsmål på barnevernfeltet (rettsanvendelse). Emnet vil ta utgangspunkt i ulike rettslige problemstillinger (både av materiell og prosessuell art) som oppstår når det offentlige velferdsapparatet skal oppfylle utsatte barns, og deres foreldres rettigheter, og sikre riktig rettslig forståelse ved bruk av tiltak, og ved tvangsinngrep. Juridisk metodekunnskap vil sette studentene i stand til å løse rettslige spørsmål som oppstår i konkrete praktiske sitasjoner i barnevernfaglig arbeid. Juss er et dynamisk fagfelt som endres i takt med både samfunnsutvikling og rettsutvikling, i både nasjonale og internasjonale organ.

Læringsutbytte

Kunnskap:

Etter fullført emne skal studenten

  • ha inngående kunnskap i juridisk metodelære (rettskildelære)

Ferdigheter:

Etter fullført emne skal studenten

  • kunne selvstendig identifisere rettslige problemstillinger, og anvende juridisk metode ved løsning av rettslige relevante problemstillinger (rettsanvendelse)

Generell kompetanse:

Etter fullført emne skal studenten

  • kunne analysere relevante eksisterende og fremtidige rettslige problemstillinger og rettskildemateriell på barnevernfeltet

Vilkår for å gå opp til eksamen

Arbeidskrav må være godkjent for å kunne gå opp til eksamen. Nærmere informasjon om arbeidskrav gis i Canvas ved semesterstart

Undervisnings- og læringsformer

Forelesninger og gruppearbeid. Forventet arbeidsomfang er omtrent 135 timer.

Studentevaluering

Emneansvarlig i samråd med studenttillitsvalgt fastsetter evalueringsform og om emnene skal ha midtveis- eller sluttevaluering, jf. kvalitetssystemet kapittel 4.1. Informasjon om evalueringsform for emnet publiseres i Canvas.

Tilgang for privatister

Nei

Tilbys som enkeltemne

Nei

Eksamen

Individuell 4 timer skoleeksamen med utgangspunkt i case. Alle hjelpemidler tillatt. Emnet vurderes med bestått/ikke bestått, og eksamen arrangeres nasjonalt i regi av NOKUT.

Annen informasjon

Det stilles krav om at alle studenter ved UiA har egen bærbar datamaskin til bruk i undervisning og eksamen, jf. forskrift om studier og eksamen ved Universitetet i Agder § 12d.

Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 1. juli 2024 02:44:31