Emnet er tilknyttet følgende studieprogram

Undervisningsspråk

Norsk eller engelsk. Mer informasjon ved semesterstart.

Anbefalte forkunnskaper

IS-423 Etiske og juridiske aspekter ved informasjonssikkerhet
IS-424 Strategisk informasjonssikkerhetsledelse
IS-425 Enterprise systems og sikkerhetsarkitektur
IKT447 Tillit, trusler, risiko og sårbarheter.

Innhold

Emnet skal forberede studenten til masteroppgaven og gir mulighet for spesialisering innenfor utvalgte tema innenfor informasjonssystemsikkerhet. Undervisningen vil fokusere på aktuelle tema innenfor informasjonssystemsikkerhet, hvordan teori kan anvendes i en empirisk studie og metodikk for gjennomføring av litteraturstudier. Studentene introduseres til ulike tema og problemstillinger innenfor informasjonssystemsikkerhet som kan være aktuelle fokusområder i en masteroppgave. Fokus på forskningsetikk og anvendelse av forskningsetiske retningslinjer inngår som en del av emnet. I løpet av emnet skal studentene arbeide med en større teoretisk fordypningsoppgave hvor de skal gjøre en litteraturstudie relatert til tema i sin forestående masteroppgave. Aktuelle tema for en masteroppgave innenfor informasjonssystemsikkerhet bør om mulig knyttes til forskningsaktivitet i relevante forskningssentre ved universitetet, som Senter for integrert krisehåndtering (CIEM), Senter for ehelse og Senter for digital transformasjon.

Læringsutbytte

Etter fullført emne skal studenten kunne:

  • anvende en systematisk metode for gjennomføring av en litteraturstudie

  • utforme en vitenskapelig rapport som oppsummerer og konkluderer resultatene fra en litteraturstudie relatert til et utvalgt tema innenfor informasjonssystemsikkerhet

  • foreslå et teoretisk perspektiv, rammeverk eller modell og argumentere for hvorfor dette er egnet ved design og gjennomføring av en forskningsstudie innenfor informasjonssystemsikkerhet

  • presentere mulige praktiske og teoretiske bidrag fra en planlagt studie innenfor informasjonssystemsikkerhet

  • anvende etiske retningslinjer innenfor forskning

Vilkår for å gå opp til eksamen

Godkjente obligatoriske presentasjoner og innleveringer, i tillegg til obligatorisk deltagelse i forelesninger og diskusjoner. Mer detaljert informasjon gis i Canvas ved semesterstart.

Undervisnings- og læringsformer

Emnet gis i form av seminarer. Deler av undervisningen er obligatorisk, detaljert informasjon om dette gis i Canvas ved semesterstart. Emnet er delvis integrert med emnet IS-503 Forskningsmetoder innenfor informasjonssystemer, og det anbefales derfor at emnet gjennomføres samtidig med IS-503. Totalt forventet arbeidsomfang er estimert til ca. 210 timer.

Studentevaluering

Emneansvarlig i samråd med studenttillitsvalgt fastsetter evalueringsform og om emnene skal ha midtveis- eller sluttevaluering, jf. kvalitetssystemet kapittel 4.1. Informasjon om evalueringsform for emnet publiseres i Canvas.

Tilgang for privatister

Nei

Eksamen

Skriftlig oppgave, individuell eller i gruppe på inntil to studenter. Nærmere informasjon gis i Canvas. Individuell eller gruppevis gradert karakter, A-F.

Reduksjon i studiepoeng

Innholdet i dette emnet dekkes helt eller delvis av annet emne. Tas ett av disse emnene i tillegg, reduseres studiepoengene som følger:

Emne Studiepoengreduksjon
IS-420 – Aktuelle tema og forskningsområder innen informasjonssystemer 7.5
Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 30. juni 2024 02:49:26