Emnet er tilknyttet følgende studieprogram

Undervisningsspråk

Norsk

Anbefalte forkunnskaper

Studenter må ha bestått 30 studiepoeng av masterprogrammet. Ellers vurderes studentens individuelle kompetanse basert på vertsorganisasjonens behov og spesifikke krav til kompetanse for å kunne løse spesielle oppgaver.

Innhold

Formålet med dette emnet er å gi studentene innsikt i og forståelse for en konkret organisasjons arbeid tilknyttet digital transformasjon med fokus på blant annet innovativ anvendelse av informasjonssystemer (IS), effektivisering og optimalisering av virksomhetsprosesser gjennom digitalisering, samt strategisk utnyttelse av IS. Aktuell praksis er fortrinnsvis relatert til praktiske utfordringer knyttet til digitalisering av offentlige, private eller frivillige organisasjoner, men kan også være prosjekter knyttet til instituttets forskningssatsinger innenfor digital transformasjon, integrert krisehåndtering og e-helse.
Innholdet i arbeidsoppgavene bestemmes av organisasjonens eller forskningsprosjektets behov og i henhold til inngått trepartsavtale for praksis i ikke-rammeplanstyrte utdanninger. Gjennom å jobbe i lengre tid med en konkret oppgave i en organisasjon eller et forskningsprosjekt, skal studenten få innblikk i praktisk problemløsning i en jobbsituasjon. Praksisen kan være nyttig for å synliggjøre egen kompetanse, etablere nettverk og viktige kontakter med oppdragsgivere innenfor fagfeltet for framtidig karriere.

Læringsutbytte

Etter fullført emne skal studenten:

  • kunne anvende faglig kunnskap om et spesifikt emne innenfor informasjonssystemer med relevans for arbeidslivet eller forskning

  • kunne løse et utfordrende problem for en gitt organisasjon, eller en forskningsorientert oppgave innenfor det spesifikke fagområdet som det settes søkelys på

  • kunne formidle det selvstendige fagområdet som det fokuseres på og beherske fagområdets uttrykksformer

Vilkår for å gå opp til eksamen

Studenten er ansvarlig for å rapportere progresjon og læring underveis i prosjektet i henhold til en godkjent tidsplan. Veileder eller eventuell medveileder kan være ansatt andre steder enn på universitetet. I så tilfelle skal studieprogramleder godkjenne veileder og prosjektplan.

Undervisnings- og læringsformer

Det legges opp til at studenten er utplassert i en bedrift eller organisasjon tilsvarende en og en halv dag i uken gjennom hele semesteret. Prosjektene er individuelle. I spesielle tilfelle, hvis prosjektet tillater det, kan to studenter jobbe sammen. Dette må avklares med emneansvarlig på forhånd, og vil kreve et større omfang på prosjektet.

Institutt for informasjonssystemer samarbeider med en rekke bedrifter og organisasjoner og vil semesteret før gjennomføring legge til rette for at studentene kan søke på tilgjengelige praksisplasser, men kan ikke garantere praksisplass til alle som søker.

Det arrangeres obligatoriske samlinger med hovedvekt på utveksling av erfaringer mellom studentene, og det vil bli tilbudt individuell veiledning. En prosjekt- og kommunikasjonsplan, samt retningslinjer for rapportskriving fastsettes av veileder i samarbeid med studenten.

Normert arbeidsomfang er 270 timer.

Studentevaluering

Emneansvarlig i samråd med studenttillitsvalgt fastsetter evalueringsform og om emnene skal ha midtveis- eller sluttevaluering, jf. kvalitetssystemet kapittel 4.1. Informasjon om evalueringsform for emnet publiseres i Canvas.

Tilgang for privatister

Nei

Eksamen

Vurdering er basert på endelig prosjektrapport. Gradert karakter, A-F.

Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 30. juni 2024 02:49:21