Emnet er tilknyttet følgende studieprogram

Undervisningsspråk

Norsk

Anbefalte forkunnskaper

Bestått minimum 100 studiepoeng fra bachelorprogrammet.

Innhold

Emnet er en forberedelse til IS-304 Bacheloroppgave i informasjonssystemer og gir en innføring i prosjektgjennomføring, med fokus på agil metodikk og kvalitetssikring. Emnet gir en innføring i å planlegge, estimere, utføre, teste og følge opp et prosjekt, og hver studentgruppe skal i løpet av emnet inngå en samarbeidsavtale med en bedrift/organisasjon. Studentene skal profilere seg på plattformer som LinkedIn eller annen egnet plattform, og studentgruppen skal også ha en egen digital faglig profilering av prosjektgruppen. Underveis i semesteret avholdes et arrangement der bedrifter og studenter kan møtes for å få bedre kjennskap til hverandre. I etterkant av dette arrangementet avtaler bedrifter og studenter videre samarbeid.

Læringsutbytte

Etter fullført emne skal studentene kunne:

  • planlegge gjennomføring av et prosjekt med fokus på etablerte metoder og teknikker, med blant annet følgende elementer: planlegge, estimere, utføre, teste og følge opp prosjektet

  • definere kvalitet konkret i prosjektet og planlegge kvalitetssikringstiltak

  • kontrollere fremdrift og kvalitet i hele prosjektet

  • handtere risiko i prosjektet

  • faglig profilere seg selv og egen prosjektgruppe gjennom egnede medier

Vilkår for å gå opp til eksamen

Godkjente obligatoriske arbeidsoppgaver. Nærmere informasjon gis i Canvas ved semesterstart.

Undervisnings- og læringsformer

Emnet er prosjektbasert, og studentene jobber i grupper. Undervisningen vil bli gitt i form av forelesninger og samlinger der fagstoff blir presentert og diskutert. Forventet arbeidsomfang er 135 timer.

Studentevaluering

Emneansvarlig i samråd med studenttillitsvalgt fastsetter evalueringsform og om emnene skal ha midtveis- eller sluttevaluering, jf. kvalitetssystemet kapittel 4.1. Informasjon om evalueringsform for emnet publiseres i Canvas.

Tilgang for privatister

Nei

Eksamen

Gruppevis mappeevaluering hvor det inngår et utvalg av de obligatoriske innleveringene. Karakter bestått/ikke bestått. Det gis samme karakter til gruppen. Nærmere informasjon gis ved semesterstart.

Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 1. juli 2024 02:44:13