Emnet er tilknyttet følgende studieprogram

Forkunnskapskrav

ME-202 Innføring i vitenskapelig metode og statistikk
IDR212 Bacheloroppgave i idrett
IDR213 Prestasjonsutvikling i idrett
IDR423 Utvikling, læring og prestasjon i idrett
ME-418 Vitenskapsteori og metodelære
IDR422 Fagdidaktikk i kroppsøving og idrett

Innhold

Emnets innhold er i hovedsak knyttet til studentenes selvvalgte problemstilling og til studentenes arbeid med denne. Gjennom arbeidet med masteroppgaven skal studenten ta i bruk den teoretiske, analytiske og metodiske kompetansen de har tilegnet seg gjennom studiet.

Veiledning er en vesentlig komponent i arbeidet med masteroppgaven. Den sikrer at studenten tilføres de nødvendige kunnskaper og innebærer en nødvendig kvalitetssikring ved innsamling og behandling av data, samt at dette foregår innenfor forskningsetiske retningslinjer. Veiledning er derfor obligatorisk del av studiet for de studenter som ønsker å levere en mastergradsoppgave.

Læringsutbytte

Studentene skal etter endt emne:

  • kunne dokumentere nødvendige kunnskaper for og kvalitetssikring av innsamling og behandling av data knyttet til tematikken i mastergradsoppgaven
  • kunne dokumentere innsikt i og forståelse for det teoretiske rasjonale og den metodikk som er knyttet masteroppgaven
  • kunne redegjøre for metodiske utfordringer og vitenskapsteoretiske problemstillinger knyttet til det kroppsøvings- og idrettsfaglige forskningsarbeidet de har utført.

Vilkår for å gå opp til eksamen

  • Godkjent deltakelse ved veiledning

Undervisnings- og læringsformer

Undervisningen består av individuell veiledning. Det er obligatorisk oppmøte til minst 10 veiledningstimer. Studentene skal ha veiledning som spesifiseres i egen veiledningskontrakt.

Forventet arbeidsomfang i emnet er ca. 1200 timer.

Studentevaluering

Emneansvarlig i samråd med studenttillitsvalgt fastsetter evalueringsform og om emnene skal ha midtveis- eller sluttevaluering, jf. kvalitetssystemet kapittel 4.1. Informasjon om evalueringsform for emnet publiseres i Canvas.

Tilgang for privatister

Nei

Tilbys som enkeltemne

Nei

Eksamen

Masteroppgaven kan enten være et individuelt arbeid eller gjennomføres i grupper på inntil tre studenter. Individuell justerende muntlig eksamen. Studenten(e) får en gradert karakter på innlevert masteroppgave. Denne kan justeres med inntil én karakter etter justerende muntlig eksamen.

Under justerende muntlig eksamen skal studenten innledningsvis gi en presentasjon av masteroppgaven. Resten av tiden skal være en samtale om masteroppgaven, for eksempel om sterke og svake sider ved det foreliggende arbeid. Justerende muntlig eksamen vil vanligvis kunne ta ca. en time, med for eksempel 20-30 minutter presentasjon og 30-40 minutters samtale.

For utdypende informasjon, se fakultetets masterhåndbok.

Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 30. juni 2024 02:48:34