Forkunnskapskrav

Bestått 150 studiepoeng i grunnskolelærerutdanningen, inkludert 30 studiepoeng i Pedagogikk og elevkunnskap, IDR136 Kroppsøving og bevegelsesglede, IDR137 Kroppsøving og elevmangfold og IDR208 Kroppsøving og treningslære eller tilsvarende.

Innhold

Emnet legger vekt på å belyse sentrale undervisningsmodeller i kroppsøvingsfaget. Analysene og refleksjonene vil dreie seg om fordelene og ulempene ved å anvende ulike undervisningsmodeller i undervisningen. Emnet vil behandle kroppsøvingsundervisning i lys av gjeldende læreplan og vil omhandle planlegging, gjennomføring og evaluering av undervisning i faget. Studentene skal videreutvikle egen praksis ved hjelp av forskningslitteratur og eksperimentere kreativt med ulike digitale verktøy, aktiviteter og læringsstrategier.

Faget i praksis

Det er 100 timer i praksis i emnet. Målet med praksisen er å videreutvikle fagdidaktisk kompetanse i kroppsøving, med ekstra fokus på tilrettelegging av positivt læringsmiljø og mestring i faget. Studenten ha ansvar for å utvikle, lede og vurdere undervisning, vurdering, relasjons- og utviklingsarbeid. Studenten skal også gjennomføre sitt planlagte faglige utviklingsarbeid og veiledes konkret på dette i for- og etterkant av gjennomføringen.

Læringsutbytte

Etter fullført emne skal studenten:

Kunnskaper

  • Ha inngående kunnskap om kroppsøvingsundervisning i lys av gjeldende læreplan, og kritisk kunne reflektere over forberedelse, gjennomføring og videreutvikling av kroppsøvingsundervisning

  • Ha inngående kunnskap om kroppsøvingslærerrollen i lys av relevant nasjonal og internasjonal forskningslitteratur

  • Ha inngående kunnskap om undervisnings- og vurderingspraksiser som fremmer læring i kroppsøving

Ferdigheter

  • Kunne systematisk og kritisk evaluere egen og andres undervisning i kroppsøvingsfaget

  • Kunne anvende ulike undervisnings- og klasseledelsesstrategier for god undervisning i kroppsøvingsfaget

  • Kunne iverksette prinsippene i vurdering for læring i sin undervisnings- og vurderingspraksis

Generell kompetanse

  • Kunne bidra til å utvikle forskningsbasert profesjonsutøvelse som kroppsøvingslærer spesielt og i skoleutvikling generelt

  • Kunne systematisk og kritisk vurdere fagdidaktiske problemstillinger i kroppsøving i lys av forskningslitteratur

  • Kunne bidra til nytenkning og innovasjonsprosesser i et profesjonsfellesskap

Vilkår for å gå opp til eksamen

  • Minimum 70 % tilstedeværelse

  • Godkjent arbeidskrav

  • Grunnskolelærerstudenter må ha bestått praksis

 

Se utfyllende informasjon i semesterplan i Canvas.

Undervisnings- og læringsformer

Arbeidsformer i emnet vil bestå av forelesninger, individuelt arbeid, seminar- og gruppearbeid, samt individuelt/gruppevis arbeid i praksisfeltet. Se nærmere informasjon i Canvas.

Studentevaluering

Emneansvarlig i samråd med studenttillitsvalgt fastsetter evalueringsform og om emnene skal ha midtveis- eller sluttevaluering, jf. kvalitetssystemet kapittel 4.1. Informasjon om evalueringsform for emnet publiseres i Canvas.

Eksamen

En individuell mappeoppgave. Mappeoppgaven består av 3 deloppgaver og hver deloppgave skal ikke overskride 2000 ord. Innsamlet observasjon og intervjumateriale er å betrakte som vedlegg. Studenten får tilbakemeldinger på innleverte deloppgaver. En deloppgave blir trukket ut til vurdering med gradert karakter. Alle hjelpemidler tillatt. Se mer informasjon i Canvas.

Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 30. juni 2024 02:48:30