Emnet er tilknyttet følgende studieprogram

Undervisningsspråk

Fransk.

Anbefalte forkunnskaper

Det anbefales å ha et nivå tilsvarende nivå 2 fra videregående skole (tidligere B-språk eller C-språk), alternativt B1-nivå ifølge Det felles europeiske rammeverket for språk. Språkkurs og tidligere opphold i Frankrike vil også være en fordel. Vi anbefaler ikke å følge studiet uten noen forkunnskaper, da dette vil være svært arbeidskrevende.

Innhold

Emnet gir en innføring i fransk samfunnskunnskap og frankofoni (den franskspråklige verden) og legger dessuten det praktiske grunnlaget for studentenes kommunikative kompetanse. Undervisningen gir gjennom ulike aktiviteter øvelse i både muntlig og skriftlig fransk.

Læringsutbytte

Etter fullført emne skal studentene ha tilegnet seg kunnskaper om dagens Frankrike og den franskspråklige verden for øvrig. De skal kunne forstå hovedinnholdet i skriftlige og muntlige tekster på fransk og kunne kommunisere både muntlig og skriftlig.

Vilkår for å gå opp til eksamen

For alle studenter: en kort skriftlig oppgave i praktisk fransk og en individuell muntlig presentasjon av et selvvalgt emne.En skriftlig oppgave i kultur.En muntlig presentasjon i kultur (utgår for studenter i Lektorutdanningen).Informasjon om vilkår for å gå opp til eksamen vil gis i Canvas.For studenter i lektorutdanningen (LU) gjelder følgende eksamenskrav: godkjent praksis.

Undervisnings- og læringsformer

Forelesninger og seminarer. Studentaktive arbeidsformer og bruk av digitale ressurser. For studenter i lektorutdanning, trinn 8-13, inngår praksis.

Studentevaluering

Emneansvarlig fastsetter i samråd med studenttillitsvalgt evalueringsform og om emnene skal ha midtveis- eller sluttevaluering i tråd med kvalitetssystemet kapittel 4.1.

Tilgang for privatister

Nei.

Tilbys som enkeltemne

Ja, hvis ledig plass.

Opptakskrav hvis tilbudt som enkeltemne

Generell studiekompetanse.

Eksamen

4 timers skriftlig eksamen. Gradert karakter, teller ½ av samlet karakter. Tillatte hjelpemidler: Ordbok (norsk-fransk og/eller fransk-fransk).

En individuell muntlig eksamen inkludert en forberedt presentasjon i kultur. Gradert karakter som teller ½ av samlet karakter.

Reduksjon i studiepoeng

Innholdet i dette emnet dekkes helt eller delvis av annet emne. Tas ett av disse emnene i tillegg, reduseres studiepoengene som følger:

Emne Studiepoengreduksjon
FR-121 – Fransk språk 1 5
FR-123 – Fransk litteratur og kultur 1 5
Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 30. juni 2024 02:47:47